VACUTELE MELOMANE. Dau tone de lapte numai pe acordurile unui indragit interpret de manele VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 04 nov 2020, 07:25

Nu ne aflam intr-un bar de zi si nici intr-o carciuma, ci intr-o ferma de vacute de la Prejmer.

Dupa ce a stat si s-a gandit indelung ce sa faca si cum sa faca sa-si protejeze vacutele de ger dar si de stresul cotidian, fermierul se pare ca a gasit solutia. Domnul Gelu se ocupa acum de afacerea pe care a inceput-o tatal lui cu zeci de ani in urma. Are 150 de vaci, de care are grija ca de ochii din cap. Vacutele sunt curate, delicate, hranite bio si ingrijite ca la carte.
Mai nou, insa, au un hobby, mai putin obisnuit: Sunt fane Guta, Salam sau Vali Vijelie.

Nu mica i-a fost mirarea fermierului cand intr- o zi a vazut ca animalele se dau in vant dupa acordurile orientale. Unde mai pui ca manelele le fac mai vesele si au efect direct asupra productiei de lapte. Manelele rasuna in ferma mai ceva ca la nunta, fie zi, fie noapte. E cheia succesului, ar zice invidiosii! Cei patru angajati au mai mult spor la treaba si animalele mai mult lapte in uger.


Cum vacutele au ajuns sa dea si pana la o tona de lapte pe zi, merita tot rasfatul. In functie de perioada in care s-au nascut au primit nume speciale. Fermierul recunoaste, totusi, ca la -30 de grade, cele 150 de suflete sunt greu de intretinut. Insa laptele lor este apreciat in tot judetul. Ne ne putem abtine sa nu intrebam daca cei care il beau devin melomani peste noapte.


 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.