Val de aer tropical peste România! Temperaturi extreme, în următoarele zile

Autor: R.V.

Meteorologii anunță o încălzire pronunțată, în următoarele zile.

Joi

În țară

Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, local în regiunile vestice, sudice şi sud-estice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, după-amiaza şi seara, local în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai ridicată în estul şi sud-estul teritoriului, unde vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul ţării, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

În București

Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17...19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări îndeosebi spre seară, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vineri

În țară

Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 35 de grade, iar cele minime între 10 şi 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza şi seara, local la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi averse, descărcări electrice şi izolat grindină.

Vântul va avea unele intensificări în sud-estul ţãrii, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.

În București

Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri după-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat.