Val de cutremure în România: unde au fost înregistrate și ce intensitate au avut seismele

Autor: Diana Bostan

Două cutremure au avut loc în România

Sursa: iStock

România a fost zguduită de un nou val de cutremure în noaptea de miercuri spre joi. Seismele au avut loc în Vrancea și Banat.

Două cutremure au fost înregistrate în România, în această dimineață, în Vrancea și zona Banatului.

Seismele au fost de slabă intensitate

Primul cutremur s-a produs la ora 02:03:25 (ora României), în Banat, Timiș. Seismul a fost slab în intensitate, având o magnitudine de 2,3 grade/ Richter și s-a produs la adâncimea de 6,4 kilometri.

Citește și: Cutremur în România: unde a avut loc seismul și în ce orașe a fost resimțit

Seismul s-a produs la 21km SE de Timișoara, 51km NV de Reșita, 60km S de Arad, 89km E de Zrenjanin.

Al doilea cutremur a avut loc la 03:02:53 (ora României), și a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău. Seismul a avut o magnitudine de 2,5 grade/Richter și s-a produs la adâncimea de 90,1 kilometri.

Citește și: Un nou val de cutremure au avut loc în România, miercuri dimineață. 19 evenimente seismice au fost înregistrate în luna septembrie

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cutremurul s-a produs la 55km V de Focșani, 57km E de Sfântu-Gheorghe, 65km NV de Buzău, 67km E de Brașov, 88km NE de Ploiești.

Citește și: Cutremur în această dimineață în România! Ce magnitudine a avut

Cel mai puternic cutremur din România în acest an, cu o magnitudine de 5,7 pe Richter, a avut loc la 14 februarie în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Astfel, este important să se fie mereu pregătit pentru un cutremur și să se respecte regulile de siguranță în cazul unor astfel de evenimente naturale.

Un cutremur puternic a avut loc în Italia

Orașul Napoli, Italia, a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 4,2, fiind cel mai puternic seism din ultimii 40 de ani. În ciuda intensității, autoritățile italiene susțin că nu au fost înregistrate pagube materiale. 

Citește și: Au fost găsite noi victime în Maroc. Bilanțul celor zdrobiți sub dărămături crește vertiginos

„Dinamica Insulelor Flegree este urmărită în mod constant de reţeaua de supraveghere a Observatorului Vezuviului, în contact strâns cu Departamentul Protecţiei Civile”, a transmis Mauro Di Vito, director al Observatorului Vezuviului.

Seismul a avut loc într-o zonă vulcanică, acolo unde se află Vezuviul.

Cutremurul face parte dintr-o serie de 60 de seisme ce au avut loc începând cu ziua de marți.

Citește și: Cutremur în Maroc! Sute de oameni și-au pierdut viața în urma acestuia

 " A fost resimțit de populație, dar, potrivit primelor verificări, nu au fost raportate pagube până în prezent”, a precizat într-un comunicat agenția italiană de protecție civilă.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.