La munte, mercurul in termometre va scadea pâna aproape de limita inghetului. In zilele urmatoare, un front de aer rece se va instala deasupra României, iar termometrele vor indica temperaturi demne mai degraba de luna octombrie. in jumatate de tara va ploua abundent, iar de joi temperaturile la munte vor cobori spre limita inghetului, scrie rtv.net
Temperaturile au scazut simtitor inca de miercuri in unele zone. Pe fondul unui cer inorat si al unei mase de aer ceva mai rece, in Maramures, de exemplu, valorile termice nu au trecut de 16-18 grade Celsius, iar in estul Transilvaniei au ajuns
Ploile importante cantitativ se vor extinde si in partea de nord a Carpatilor Orientali.
Directorul ANM, Florinela Georgescu, a explicat ca aceasta schimbare a vremii vine pe fondul unor precipitatii asociate cu un front atmosferic mai rece.
Daca miercuri tara a fost impartita in doua din punct de vedere meteorologic, in partea de sud si sud-est temperaturile fiind in continuare ridicate si atingând valori de 31-34 de grade, in zilele urmatoare regimul termic se va modifica.
"Frontul atmosferic despre care vorbim va aduce o modificare in regimul termic in tote regiunile. De la noapte, masa de aer rece se va uniformiza deasupra tarii noastre, vom avea temperaturi ceva mai scazute peste tot", a precizat Florinela Georgescu.
Aceste temperaturi vor domina tara in urmatoarele zile, iar presiunea atmosferica va fi in crestere. "Joi spre vineri noaptea va fi cer senin, ceea ce va favoriza o racire radiativa intensa. Temperaturile pe parcursul noptii vor cobori in mare parte din tara mai mult decât ar fi normal, urmând sa se atinga si 4 grade in depresiuni, in special in estul Transilvaniei. in zona de munte pot fi si temperaturi apropae de inghet", a spus meteorologul Gabriela Bancila.
Si in zona Capitalei se va racori, in special dimineata si noaptea, când nu se vor atinge mai mult de 12-14 grade.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei