Val de terapeuți în era stresului! Boala a devenit o afacere profitabilă! Trăim vremuri cel puțin tulburi care ne fac să ne pierdem și să căutăm soluții la tot pasul care să ne vindece

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 25 ian 2024, 00:41

Boala a devenit, în ultimii ani, o afacere profitabilă

Sursa: Captură YouTube

Boala unora, afacerea altora! Suntem prinși într-un malaxor zilnic din care nu reușim să ne oprim! În acest ritm apare boala, care a devenit, în ultimii ani, o afacere profitabilă, mai ales că noi toți căutăm diverse și rapide modalități de vindecare!

Emisiunea de reportaje „Asta-i România!” a adus în atenția publicului în cea mai recentă ediție un subiect actual și îngrijorător, totodată, pentru fiecare cetățean al României: falșii terapeuți. Boala a devenit o afacere profitabilă! Pentru unii trăim vremuri cel puțin tulburi care ne fac să ne pierdem și să căutăm soluții la tot pasul care să ne vindece. Și cum cerere e mare la fel este și oferta.

Pe piață au apărut tot felul de așa-ziși terapeuți, gata să ne readucă armonia spirituală, contra cost, evident.

Boala unora, afacerea altora! Suntem prinși într-un malaxor zilnic din care nu reușim să ne oprim

Mâncăm pe fugă, dormim pe fugă, trăim pe fugă, suntem prinși într-un malaxor zilnic din care nu reușim să ne oprim, să ne tragem sufletul, să respirăm. Suntem bombardați de tot felul de informații, de gânduri care ne obosesc și ne macină.

Într-o lume a haosului, unii încearcă să își găsească liniștea, abundență financiară, fericirea și sănătatea, la un click distanță, acolo unde alții le promit. Conferințe, workshop-uri, training-uri, toate au același scop: să te vindece de orice, să te învețe rapid să fii antreprenor, milionar, sau pur și simplu să fii fericit în șapte pași.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, falșii terapeuți

Goana după vindecare sufletească sau trupească este o provocare pentru tot mai mulți dintre noi. Căutăm scurtături spre fericire, ori spre rezolvarea problemelor care ne apasă și culmea credem că le și găsim. Tot felul de terapii care i-au amploare în jurul nostru. Psihologi, psiho-terapeuți, șamani, cititori în constelații familiale, tămăduitori cu iubire, vorbitori cu îngeri, curățitori profesioniști de aura, vorbim despre un fenomen care ia amploare în țara în care avem cel puțin două milioane de oameni suferinzi de depresie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Nu puțini sunt luați de noul val ezoteric, scriu jurnaliștii de la Press One, într-o anchetă care vizează așa-zișii terapeuți care au invadat spațiul public, promițând vindecarea repede și pe bani mulți. Cu o prezentare bine pusă la punct, cu reclame și cuvinte cheie, care îți sar în ochi la fiecare click nu e greu să îți agăți clienții, spune Răzvan Filip, jurnalist Press One.

Citește și: Kanal D, lider incontestabil de audiență cu emisiunea de reportaje „Asta-i România!”