Val neobișnuit de pneumonie în spitalele de copii din întreaga țară. Sute de micuți au ajuns la spital cu forme grave de boală, iar medicii atrag atenția că această formă a bolii este mult mai severă față de anii trecuți.
Val de viroze în România: copiii sunt cei mai afectaţi
Sute de micuți au ajuns la spital cu forme grave de boală, iar medicii atrag atenția că această formă a bolii este mult mai severă față de anii trecuți.
Specialiștii atrag atenția asupra imunității copiior, iar din această cauză mulți ajung la spital cu insuficiență respiratorie.
Mulți dintre copiii ajunși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti prezintă forme severe.
Ce spun medicii
Specialiștii atrag atenția asupra imunității copiior, iar din această cauză mulți ajung la spital cu insuficiență respiratorie.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
"În cazul în care viroza care este dată de fapt de un virus se suprainfectează zona respectiva, adică plămânii şi apare si infecție bacteriană şi atunci spunem că se dezvoltă o pneumonie", a declarat Raluca Alexandu, purtător de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu".
" Sunt mult mai multe infecții respiratorii la acest moment. Acestea apăreau undeva spre toamna târziu. Acum au apărut mai devreme. Acestea sunt infecții respiratorii pe cale aeriană iar prevenirea lor este destul de dificilă pentru ca începerea școlilor și intrarea copiiilor în colectivitate favorizează răspândirea. Este atipic pentru că apar cu insuficiențe respiratorii. Sunt copii care au nevoie de oxigenoterapie. Sunt copii care din cauză că au nevoie de oxigenoterapie, au nevoie de spitalizare",
Un medicament care lipsește din România de peste un an poate duce la îmbolnăvirea copiilor
Un medicament de care România nu dispune de peste un an și care este extrem de important pentru copii poate îngreuna extrem de tare sistemul sanitar, odată cu începerea școlilor.
Flixotide este unul dintre medicamentele esențiale pentru copii, mai ales că acesta nu are niciun înlocuitor. Medicamentul este necesar pentru aproximativ 200.000
de elevi, însemnând 7% dintre aceștia.Flixotide este esențial în tratarea copiilor care au boli ce se aseamănă astmului, iar medicii sunt nevoiți să improvizeze, până când acesta se va găsi, din nou, în țara noastră.
Mai mult decât atât, copiilor din țara noastră li se administrează de 10 ori mai multe medicamente, dar și de 10 ori mai des, prin nebulizare, ceea ce duce la reacții adverse.