Valea cu povești: Locul ascuns din Bran, în care adulții se simt din nou ca în copilărie

Author: Bianca Vidoi

Locul în care poveștile prind viață

Sursa: Facebook Valea cu Povești

Românii ce ajung în Bran se pot bucura de clipe nostalgice la Valea cu povești, acolo unde poveștile prind viață.

Comuna Bran este cunoscută de către români, dar și turiștii din străinătate, pentru Castelul Bran, ce este o adevărată atracție turistică, însă nu este singurul obiectiv turistic din zonă. Românii ce își doresc să se întoarcă în timp, în perioada în care stăteau alături de părinți sau bunici, ascultând povești, atunci Valea cu povești este locul ideal pentru o escapadă nostalgică.

Locul ascuns din Bran, în care adulții se simt din nou ca în copilărie

Adulții își doresc adesea să revină la vârsta copilăriei, în care viața era mai simplă și motivele de bucurie erau numeroase, iar Valea cu povești le pune la dispoziție o trecere în timp, în copilărie, aducând la viață celebrele povești pe care le ascultau de la bunici sau părinți. Valea cu povești este locul potrivit și pentru familiile ce își doresc să îi ducă pe cei mici într-un loc rupt din basme.

Românii ce își doresc să se bucure de acest loc în care poveștile copilăriei prind viață pot să îl viziteze de luni până duminică, în programul orar 10:00- 20:00. La intrare trebuie să plătiți biletul ce vă permite intrarea în Valea cu povești, în valoarea de 50 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii. Biletul pe care îl primiți este sub formă de o insignă, ce vă oferă cheia către lumea de poveste ce vă așteaptă după intrare.

Locul ascuns din Bran, în care adulții se simt din nou ca în copilărie
[Sursa: Facebook Valea cu Povești]

La intrarea din Valea cu povești vă așteaptă Copacul Vorbitor, ce este legătura dintre lumea normală și lumea de poveste ce se deschide în fața oamenilor după trecerea de acesta. Primul loc de vis pe care îl văd turiștii este căsuța Celor 7 Pitici, iar la poartă este chiar Albă ca Zăpadă, care îi așteaptă cu nerăbdare pe cei ce doresc să

îi treacă pragul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Căsuța celor 7 Pitici nu este singura din Valea cu povești, alături de aceasta, adulții și cei mici pot vizita casa lui Moș Crăciun, Palatul Prințesei din Frozen, casa Vrăjitoarei, Castelul Balaurului, Castelul lui Făt-Frumos sau Zona Arctică. Oamenii ce își doresc să viziteze Valea cu povești se află alături de Castelul Bran, ascuns într-o vale ce îl ascunde de privirele curioșilor, potrivit anapedia-travel.ro

Legenda Contelui Dracula de la castelul Bran

Dracula este pe buzele tuturor oamenilor din străinătate atunci când sunt întrebați de țara noastră, după acest mare conte fiind inspirat și un roman, realizat de către irlandezul Bram Stoker. În această carte, Dracula era un conte transilvan, stăpân al unui castel construit într-un vârf de stâncă. 

Citește și: Sâmbătă, începând cu ora 14:45, la "ROventura", Bran, locul încărcat de istorie și legendă

Contele Dracula pe care l-a conturat Bram Stoker în romanul său este un personaj fictiv, bazat pe mituri și multă imaginație, astfel a fost descris ca fiind un vampir ce a trăit timp de secole, un nobil transilvan, care se pretinde a fi un secui descendent al hunului Attila. Însă Contele Dracula nu este complet lipsit de adevăr, ci scriitorul a decis să creeze o legătură istorică reală între personaj şi personalitatea istorică a lui Vlad Ţepeş.

Dracula a fost scris pe baza miturilor și poveștilor spuse de oamenii din zona Bran, unde exista credința că spiritele malefice trăiesc printre ei, numite stafii sau strigoi. După ce seara se lăsa, aceste spirite malefice începeau să le bântuie somnul sătenilor, până la primul cântec al cocoșilor, potrivit castelulbran.ro.