Dragobete 2021: Destinații romantice perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților. Unde poți să mergi fără să stai în carantină

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 20 iul 2022, 22:50
 Destinați pentru Ziua Îndrăgostiților Foto(11)
Destinații romantice perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților

Dragobete 2021: Pentru o zi de neuitat, o vacanță ar putea fi una dintre cele mai bune alegeri. Iată câteva exemple de destinații unde puteți petrece Ziua Îndrăgostiților, pe 14 februarie.

Dragobete capata tot mai mult interes in randul romanilor. Romanii se pregatesc din timp pentru aceasta zi, care este pe 24 februarie, pentru ca cele cateva ore petrecute in doi, alaturi de persoana iubita, sa fie perfecte.

Cadrele cat mai romantice, peisajele si decorurile fermecatoare, florile atent selectionate prin prisma semnificatiilor pe care le reprezinta, totul este bine cantarit si masurat pentru aceasta zi dedicata iubirii.

Citeste si: Valentine's Day 2021: Ce filme să urmarești de Ziua Îndrăgostiților. Iată cele mai bune filme de dragoste

Dragobete 2021: Destinații romantice perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților

O dată pe an, cuplurile din întreaga lume au ocazia „oficială” de a sărbători iubirea. În fiecare an, pe data de 24 februarie, timpul se oprește în loc pentru cei îndrăgostiți care își dedică timp pentru a petrece împreună o zi cu totul specială.

Probabil ca si tu ai luat in calcul cateva variante de petrecere a Zilei Indragostitilor, insa noi, iti prezentam cele mai perfecte destinatii romantice pentru Ziua Indragostitilor. 

Ziua Indragostitilor reprezinta, in general, prilejul perfect pentru a merge intr-o vacanta la Paris, Roma sau in orice destinatie exotica, care implica mare, soare si relaxare. Insa, din cauza pandemiei de coronavirus exista multe restrictii de calatorie.

Cu toate acestea, ceeasi intensitate a bucuriei petrecuta cu persoana iubita poate fi traita si pe meleagurile noastre.

Citeste si: Mesaje de dragoste pentru EL, de Valentine's Day 2021. Cum să-l impresionezi de Ziua Îndrăgostiților

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Iata cateva destinatii din Romnaia, in care puteti sa ajungeti de Ziua Indragostitilor.

1. Sibiu 

"Orașul din sudul Transilvaniei, care se află la circa 35 km distanță de stațiunea Păltiniș și la aproximativ 77 km de lacul glaciar Bâlea, Sibiul vă va cuceri de la prima întâlnire. 

Aerul liniștit care domnește pe străzi, arhitectura impresionantă și atracțiile turistice îl fac alegerea perfectă pentru un  Valentine’s Day  în care sigur vă veți relaxa și deconecta de la cotidian."

2. Maramureș 

"Acolo unde se așează “harta în cui” veți regăsi un colț de Rai, locul perfect pentru a vă manifesta dragostea față de persoana iubită. Peisajul, conexiunea care se simte cu natura și locurile încărcate de simplitate vor transforma Ziua Îndrăgostiților în ceva special."

3. Constanta



"Iarna, marea capătă un look cu totul diferit şi poate fi o destinaţie numai bună pentru petrecerea unui weekend romantic, cu ocazia Sfântului Valentin."

4. Poiana Braşov



"Dacă nu eşti genul de persoană căreia să-i placă marea în timpul iernii, poţi alege ca destinaţie de Sfântul Valentin Poiana Braşov."

Citeste si: Cadouri de Ziua Îndrăgostiților pentru EL. Iată 12 idei inedite de cadouri pentru iubitul tau

5. Vatra Dornei



"An de an, Sfântul Valentin coincide cu Serbările Zăpezii de la Vatra Dornei, aşa că dacă vrei un weekend în care să îmbini cum nu se poate mai bine romantismul şi distracţia pe pârtie, aici trebuie să vii cu partenerul tău.

De altfel, luna februarie este un moment numai bun pentru o minivacanţă în ţinuturile Bucovinei."

6. Sinaia



"Situată la poalele Munţilor Bucegi, Sinaia este una dintre cele mai frumoase destinaţii pentru tinerii îndrăgostiţi care îşi doresc să petreacă Sfântul Valentin departe de zarva marilor oraşe."

7. Sighişoara


"Aerul medieval pe care încă îl păstrează străzile cetăţii pot transforma Sfântul Valentin într-o zi cu totul şi cu totul specială pentru voi. Rezervaţi-vă o cameră la hotel şi luaţi la pas străduţele înguste, apoi alegeţi un restaurant care vă oferă o cină la lumina lumânării şi bucuraţi-vă de fiecare moment în care sunteţi împreună."

8. Cluj-Napoca


"Un alt oras cu aer medieval din Romania, Cluj-Napoca ofera senzatia ca este un oras mereu tanar. Numeroasele sale cladiri vechi te poarta in timpuri trecute, departe de prezent si de preocuparile zilnice.

Bastionul Croitorilor, Piata Unirii sau Gradina Botanica sunt printre atractiile care trebuie vazute si care confera un aer de romantism orasului."

9. Timisoara


"Situat in vestul tarii, Timisoara este capitala neoficiala a Banatului si una dintre legaturile cu Occidentul, nu doar din punct de vedere geografic.

Plimbarile pe Bega sau pe podurile de peste rau, prin numeroasele parcuri, prin centrul istoric, prin Piata Unirii sau Piata Victoriei sunt motive care sustin denumirea de "Viena romaneasca"."

Citeste si: Cadou de Ziua Indragostitilor pentru EA! Ce cadou să-i faci iubitei tale în această zi dedicată iubirii?

10. Bucuresti



"Ultimul de pe lista, dar poate nu cel din urma, Bucurestiul a fost supranumit candva "Micul Paris". Poate si pentru ca, pana nu demult, inspira un aer romantic.

Parcul Cismigiu, Parcul Herastrau, centrul istoric cu numeroasele sale cladiri vechi, cu Hanul lui Manuc, Biserica Stavropoleos, cu cafenele si restaurante, precum si Muzeul Satului, Ateneul, palatele sau Parcul Carol sunt tot atatea motive pentru a considera chiar si Capitala tarii ca fiind un oras destinat celor romantici."