Valeriu Gheorghiţă, declarații despre vaccinarea antiCOVID la copii! Cât de sigur este vaccinul pentru cei mici?

Autor: Denisa Avram
Ce a declarat Valeriu Gheorghiță cu privire la vaccinarea copiilor

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a oferit clarificări cu privire la imunizarea copiilor.

Valeriu Gheorghiță a tras un semnal de alarmă cu privire la vaccinarea împotriva COVID la copii. El a indicat că în cazul copiilor cu boli cronice, vaccinarea ar putea crește riscul de complicații. În cazul copiilor cu sindromul Down, spre exemplu, riscul de deces din cauza infecției cu SARS-CoV-2, crește de zece ori.

Ce a declarat Valeriu Gheorghiţă despre vaccinul antiCOVID pentru copii?

Astfel, în cazul efectelor secundare observate la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 16 ani, acestea sunt identice cu cele obeservate la celelalte categorii de populație.

„Avem copii care sunt cunoscuţi cu afecţiuni cronice, afecţiuni care expun unui risc crescut să facă o formă gravă de boală şi chiar decese. Şi aici mă refer la copiii cu afecţiuni neuro-psihiatrice. Sindromul Down creşte de zece ori riscul de deces din cauza maladiei COVID-19.

Obezitatea, bolile cronice renale, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, diabetul de tip I care sunt întâlnite încă de la vârstă fragedă, sunt afecţiuni care expun aceşti copii unor riscuri prin complicaţii prin maladia COVID-19.” potrivit romaniatv.net.

Citeste si: Începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță: "Programarea se face prin..."

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cum îi afectează infectarea cu COVID pe copii cu afecţiuni cronice?

După infectarea cu SARS CoV-2, riscul de complicații precum sindromul inflamator multisistem este mai mare. Aceste complicații pot avea, la rândul lor, mai multe complicații grave, chiar și cardiovasculare sau pe termen lung. 

„Din acest punct de vedere, ţinând cont de faptul că vaccinurile COVID-19 au dovedit o scădere a riscului de infecţie asimptomatică şi implicit o scădere a riscului de transmitere, ele îşi regăsesc indicaţia cât se poate de clar şi la persoanele care au un risc cu probabilitate mică să

fac o firmă severă de boală.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid-19 poate duce la infertilitate? Valeriu Gheorghiță, noi precizări: „De câteva luni...”

Avem pe de-o parte o categorie de tineri care sunt cu afecţiuni cronice, pe de altă parte avem beneficiile pe care le obţinem prin scăderea lanţului de transmitere. În felul acesta sunt familii unde unul sau doi membri au contraindicaţie de vaccinare, sunt contraindicaţii medicale şi tocmai de aceea dacă reuşim să vaccinăm mai multe persoane din aceeaşi familie îi vom proteja şi pe cei din jurul nostru”

, a declarat  Valeriu Gheorghiţă, la Digi24, duminică seara.

Citeste si: Valeriu Gheorghita, declaratii importante dupa ce rata de vaccinare a scazut in ultimele zile! "Riscam intr-adevar o recrudescenta a cazurilor si un val patru care s-ar putea sa fie destul de important"