Valeriu Gheorghiță, declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „Trebuie să avem încredere în sistemul medical, chiar dacă nu este perfect”

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 11 nov 2021, 14:54

Valeriu Gheorghiță, declarații după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești: „Trebuie să avem încredere în sistemul medical, chiar dacă nu este perfect”

Sursa: Facebook Valeriu Gheorghiță

După ce a avut loc incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, Valeriu Gheorghiță a declarat că „trebuie să avem încredere în sistemul medical, chiar dacă nu este perfect”.

„Dacă nu vor fi multe cazuri grave, în fiecare zi sute de români mor din cauza COVID pentru ca au fost expuși acestei terori și pentru ca nu am reușit sa-i convingem! Trebuie să avem încredere în sistemul medical chiar dacă nu este perfect. E tot ce avem acum”, a declarat Valeriu Gheorghiță

Câte victime au fost la incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti

Un  incendiu  a izbucnit în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti. Două persoane au murit şi alți 16 pacienți infectați cu COVID-19 au fost evacuaţi.

La fața locului au venit șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, o descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. 

Bogdan Nica: „A  fost o defecțiune probabil la un aparat

„Există o autorizație parțială, pentru că în rest a trebuit să modificăm documentația. Când am venit eu manager am aflat că aici nu erau planuri. Și a trebuit să refacem planurile și să refacem documentația, mai ales după ce am modificat instalația de oxigen și am pus-o pe stocator și nu pe butelii. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Detalii noi în dosarul Colectiv! Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă mult mai mică dacă va fi declarat vinovat pentru incendiului tragic din clubul Colectiv

Nu de la stația de oxigen se pare că a izbucnit nenorocirea, ci probabil a fost o defecțiune probabil la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mișcat, bolnavul era foarte agitat și probabil s-a produs o scânteie. 

Erau doi bolnavi cu o cantitate de oxigen acolo, e un risc asumat când tratezi cu o cantitate mare de oxigen, orice mică scânteie, sau chiar spontan, spun specialiștii, se poate aprinde oxigenul.

Citeste si: Au trecut șase ani de la incendiul Colectiv. România nu a uitat nici în ziua de azi imaginile terifiante din ziua tragediei

Infirmiera, în timp ce încerca să îi repună masca bolnavului care era foarte agitat, atunci s-a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor, a stins imediat costumul, după care au intervenit cu extinctoare în salon, a intervenit și ISU în 10 minute și incendiul s-a stins în 3 minute. A fost localizat la un singur salon. Asta mi-au spus colegii mei”, a declarat Bogdan Nica, managerul spitalului.