Valeriu Gheorghiță, precizări despre masa de Paște în familie. În ce condiții sunt sigure aceste reuniuni?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 06 apr 2021, 12:36
În acest an, românii vor putea sta la masa de Paște alături de familie
Sursa: PixaBay

Credincioșii se pregătesc pentru a sărbători Învierea Domnului și chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la Paște, Valeriu Gheorghiță a vorbit despre reuniunile de familie care vor avea loc în perioada următoare.

Dacă în urmă cu un an românii nu au putut sta la masa de Paște alături de toți cei dragi din cauza pandemiei de coronavirus, în acest an, restricțiile nu vor mai fi atât de severe. Cu toate acestea, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România, a făcut o serie de precizări în legătură cu acest subiect.

Ce trebuie să știe românii înainte de a organiza renuniuni de familie de Paște?

Având în vedere că majoritatea românilor așteaptă sărbătoarea Învierii Domnului pentru a petrece timp de calitate alături de familie, Valeriu Gheorghiță a precizat că cele mai sigure reuniuni sunt cele în care toți cei prezenți la masă sunt vaccinați, în special atunci când este vorba despre persoane care suferă de boli cronice și în cazul cărora există un risc ridicat de a dezvolta forme severe ale infecției cu COVID-19.

Citeste si: Atenţie! Câţi români au voie într-o casă de Paşte? Anunțul Ralucăi Turcan

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România a subliniat că este foarte importantă respectarea măsurilor de protecție în cadrul acestor reuniuni de familie, indiferent dacă cei care participă la ele sunt sau nu vaccinați anti-Covid-19.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„În primul rând este important profilul de risc medical al fiecărei persoane și anume dacă vorbim de o persoană în vârstă, o persoană cu boli cronice, cu boli care reduc imunitatea, care scad imunitatea. Chiar dacă sunt vaccinate, este foarte importantă respectarea măsurilor de prevenție chiar în adunările mici din familie. Altfel, dacă vorbim de persoane care nu au condiții la risc, dacă sunt vaccinate, putem ști că aceste adunări sunt mult mai sigure și aceste întâlniri în familie se desfășoară în condiții mult mai bune.

(...) Obiectivul nostru rămâne pentru luna septembrie, ne dorim sigur, prin recepționarea dozelor de la compania Johnson&Johnson să creștem, ajungem într-un timp mai scurt la acel prag de imunitate colectivă.”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România, potrivit alephnews.ro .

Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre atingerea unei imunități colective, lucru posibil doar în momentul în care un număr mare de români se vor vaccina împotriva noului coronavirus.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România este de părere că imunitatea colectivă ar putea deveni o realitate în această toamnă, mai exact în luna septembrie, în cazul în care campania de vaccinare se va desfășura în cele mai bune condiții.

Citeste si: Arhiepiscopul Tomisului, reacție dură după ce autoritățile au decis să permită desfășurarea slujbei de Înviere până la ora 2:00: „Cu Dumnezeu nu negociem! Să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere!”