Valeriu Gheorghiță vorbește public despre posibilitatea vaccinării copiilor de peste 5 ani din luna decembrie

Autor: Redactia WOWbiz

Valeriu Gheorghiță vorbește public despre posibilitatea vaccinării copiilor de peste 5 ani din luna decembrie

Sursa: PixaBay

Dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit public în timpul unei conferințe de presă despre mai multe decizii luate în conformitate cu creșterea infectărilor cu virusul SARS-COV-2 și despre posibilitatea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Dr. Valeriu Gheorghiță, a discutat în timpul unei conferințe de presă mai multe aspecte în legătură cu pandemia de COVID-19. Printre acestea se numără declarații despre noile măsuri luate pentru scăderea ratei de infectare cu virusul SARS-COV-2, posibilitatea imunizării copiilor de la 5 la 11 ani și succesul maratoanelor de vaccinare organizate în toată țara.

Despre posibilitatea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, dr.

Valeriu Gheorghiță a susținut faptul că imunizarea este recomandată în cazul în care minorii vizați suferă de anumite afecțiuni care le-ar putea pune viața în pericol, în cazul infectării.

Vaccinarea copiilor – recomandată în cazul celor ce suferă de afecțiuni grave

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță a declarat faptul că vaccinarea copiilor de peste 5 ani este recomandată în cazul în care aceștia suferă de afecțiuni ce le-ar putea pune viața în pericol.

Mai mult decât atât, Valeriu Gheorghiță a adăugat faptul că decizia conform căreia ar fi posibilă utilizarea vaccinului Pfizer la copii este în curs de aprobare de către Agenția Europeană a Medicamentelor, însă nimic nu este sigur până în luna decembrie, când se va concretiza decizia.

Cum se va desfășura campania de vaccinare destinată copiilor de peste 5 ani?

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România a declarat faptul că imunizarea minorilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani se va face, în cazul aprobării, în centrele de vaccinare deja existente, în spitalele de pediatrie și în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Minorilor li se va administra doar o treime din doza de vaccin pe care o primește în prezent o persoană adultă. Serul destinat copiilor va ajunge în centrele de vaccinare în flacoane de câte 10, dozele fiind adaptate dimensiunile precizate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Bucureștenii, campionii României la vaccinare! Câți locuitori din Capitală s-au imunizat contra Covid 19! Doar două județe au procentaj de peste 50%

Vaccinarea copiilor în România

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani poate fi posibilă în România începând cu luna decembrie. Vaccinul Pfizer a primit deja aprobare în Europa pentru administrarea serului la copii, existând deja contracte privind cumpărarea unui număr impresionant de doze de vaccin pentru copii.

Vaccinul Pfizer poate fi administrat copiilor mai mici de 12 ani, conform Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Acest lucru oferă părinților posibilitatea de a-și proteja copiii de infectarea cu virusul SARS-COV-2, în ciuda faptului că există un număr redus de cazuri grave la copii.

„Acesta este un grup de vârstă care merită și ar trebui să aibă aceeași oportunitate de a fi vaccinat ca orice altă vârstă”, a declarat un reprezentat al „Centers for Disease Control and Prevention”.

Ce s-a discutat în cadrul conferinței de presă despre certificatul verde?

O solicitare privind dezbaterea și aprobarea în regim de urgență a certificatului verde a fost depusă la data de 29 octombrie 2021. Această cerere invocă exemplul altor țări europene care au luat această decizie, precum Italia, Spania, Portugalia și Danemarca.

„Măsurile de combatere a pandemiei nu îngrădesc libertățile cetățeanului responsabil, ci îi conferă acestuia posibilitatea de a munci în condiții de siguranță medicală, asigurând totodată funcționarea relativ normală a activităților economice și a sistemului de sănătate publică”, a declarat USR despre solicitarea urgentării certificatului verde.

Valeriu Gheorghiță a discutat în cadrul conferinței de presă și despre respingerea procedurii de urgentare a certificatului verde: „Dacă s-a respins urgentarea, înseamnă că nu avem o urgență epidemiologică și cred că ceea ce semănăm în momentul de față o să culegem mai târziu. Acesta este lucrul pe care eu îl înțeleg”.

Citeste si: România nu va atinge o rată de vaccinare de 70% dacă certificatul verde nu va fi introdus și pentru anumite categorii profesionale. Iată ce precizări a făcut Valeriu Gheorghiță în acest sens