Valoarea tichetelor de creșă va crește de la 1 octombrie 2022, potrivit unui ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS). Astfel, părinții urmează să primească mai mulți bani, asta după ce tichetul de creșă a fost majorat și în luna aprilie 2022.
Ce valoare are tichetul de creșă după majorare?
Un ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a fost publicat miercuri în Monitorul oficial și prevede ca tichetele de creșă să fie majorate cu 50 de lei, potrivit avocatnet.ro.
Este a doua oară în acest an când autoritățile iau decizia de a majora valoarea tichetelor de creșă, având în vedere că și în luna aprilie a fost aprobată o creștere cu 30 de lei. Astfel, dacă până acum valoarea tichetelor de creșă era de 520 de lei, începând cu luna octombrie 2022, acestea vor crește la 570 de lei.
„Art. 1.- Pentru semestrul II al anului 2022, începând cu luna octombrie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art.
Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2023, respectiv februarie 2023 și martie 2023.”, prevede legea, potrivit hotnews.ro.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Părinții primesc tichetele de creșă pe card, la fel cum se întâmplă și cu tichetele de masă, voucherele de vacanță sau tichetele cadou și culturale.
În cazul persoanelor care încă mai au tichete de creșă emise pe suport de hârtie, autoritățile au făcut precizarea că acestea mai pot fi folosite doar până la momentul expirării lor.
Cine beneficiază de tichete de creșă?
Tichetele de creșă în valoare de 570 de lei se acordă în fiecare lună angajaților care nu beneficiază de concediul și indemnizația pentru creșterea copilului. Acestea reprezintă, de fapt, un ajutor pentru părinți, având în vedere că pot fi folosite doar pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul. Tichetele de creșă sunt oferite de stat, dar pot fi folosite atât la stat, cât și la privat.
Citeste si: Cu cât crește salariul minim de la 1 ianuarie 2023