Valoarea tichetelor de masă ar putea crește din primăvară! Cine va beneficia de acestea

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 20 feb 2022, 10:50

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește din primăvară! Cine va beneficia de acestea

Sursa: PixaBay

Valoarea tichetelor de masă ar putea crește primăvara aceasta, începând cu luna aprilie, conform Ministerului Muncii.

Tichetele de masă ar putea fi majorate din luna aprilie a anului acesta. Conform proiectului Ministerului Muncii, este prevăzută o creștere de la 20,09 la 20,17 lei. 

Valoarea tichetelor ce masă crește din primăvară

„Pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea nominală a unui tichet de masă  nu poate depăşi cuantumul de 20,17 lei.

Valoarea nominalăse aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022 respectiv, august 2022 şi septembrie 2022”, se menționează în proiect.

Pentru ca valoarea tichetelor să fie majorată, proiectul pus în dezbatere trebuie să fie aprobat de Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi publicat în Monitorul Oficial.

Citeste si: Vești uimitoare pentru angajații din sectorul privat. Se pot acorda vouchere de vacanță de aproape 14.000 de lei. Ministrul Turinsmului a făcut anunțul

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Tichetele de masă se oferă exclusiv pe card începând cu luna februarie. Nu se mai oferă în formă fizică, așa cum se făcea până acum. 

Începând cu luna februarie, tichetele în formă fizică au luat sfârșit. Acestea pot fi oferite doar pe card, ceea ce face mult mai ușoară utilizarea banilor respectivi. Având o sarcină fiscală mult mai scăzută, tichetele de masă pot fi oferite tuturor salariaților care lucrează full, part time, dar și telesalariaților.

Citeste si: Vouchere de vacanţă 2022. Angajații de la privat vor putea beneficia și ei de aceste tichete. Anunțul oficial făcut de Ministrul Turismului

Fiecare angajat poate beneficia de un singur tichet de masă pentru fiecare zi lucrătoare, iar acordarea acestora trebuie stabilită prin acordul părților. Aceste tichete nu se pot include însă în minimul cu care trebuie să fie plătit un angajat.

Așadar, dacă un angajat e plătit cu minimul pe economie, în acest minim nu pot intra tichetele de masă, ci ar reprezenta un bonus la salariu minim.