Valoarea tichetelor de masă crește în 2022. Cât vor valora începând cu luna aprilie

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 07 mar 2022, 16:17

Valoarea tichetelor de masă crește, dar valoarea este nesemnificativă! Cât vor valora începând cu luna aprilie

Sursa: PixaBay

Valoarea tichetelor de masă ar urma să crească începând cu luna aprilie, dacă se va aproba proiectul de Ordin comun al Ministerului de Finanțe și Ministerului Muncii.

Creșterea valorii tichetelor de masă care ar urma să aibă loc în aprilie este nesemnificativă. Valoarea nominală maximă a tichetului de masă, pentru intervalul aprilie – septembrie 2022, va fi de 20,17 lei. Astfel, va exista o creşterea de doar opt bani faţă de perioada anterioară.

Cât vor valora tichetele începând cu luna aprilie

Ministerul Finațelor și Ministerul Muncii au în plan o majorare a valorii tichetelor de masă, dar este una foarte nesemnificativă.

Un proiect de ordin comun al celor două ministere are în vedere o creștere a valorii bonurilor de doar opt bani în perioada aprilie- septembrie 2022, față de cât valorează acum.

Citeste si: Se dau vouchere cadou de Ziua Femeii 2022. Ce valoare vor avea tichetele

Angajații români care primesc tichete de masă, incluse în seria de beneficii extrasalariale oferite de angajator, ar putea avea parte majorarea acestora din aprilie.

Concret, proiectul de lege care are în vedere tichetele de masă prevede o creștere a valorii acestora de la 20,09 lei la 20,17 lei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Așadar, începând cu luna aprilie 2022, valoarea nominală a unui tichet de masă, hotărâtă conform prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr.

165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, nu poate depăşi suma de 20,17 lei.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea să renunțe la voucherele de vaccinare! Le vor primi doar cei cu schema completă

Dacă vorbim despre tichetele de creșă, autoritățile au în plan o majorare de 30 de lei, respectiv de la 490 de lei la 520 de lei.

Din luna februarie, tichetele de masă, de creşă, culturale, cadou şi voucherele de vacanţă sunt eliberate doar în format electronic, așa cum prevedere OUG 130/2021, postată în decembrie 2021.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?