Valoarea tichetelor de masă va crește. Câți bani vor primi în plus acești români

Author: Diana Tilă
Actualizat: 09 nov 2022, 19:36

Vești bune pentru români! Valoarea bonurilor de masă va crește. Iată despre ce sumă este vorba!

Românii primesc vești bune. Se mărește valoarea bonurile de masă pentru o categorie de bugetari. Schimbarea a intrat în vigoare de la începutul lunii noiembrie. Iată despre ce sumă este vorba! 

Citește și: Vouchere Sociale 2022. Când intră pe card banii pentru tranșa a patra

Valoarea tichetelor de masă va crește. Câți bani vor primii în plus acești români

De data aceasta, bugetarii din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” sunt vizați de această majorare.

Începând cu luna viitoare, de la 1 decembrie, salariul acestora va fi majorat cu 6%, conform ordonanței din Guvern. Modificarea este inclusă într-un act adițional privind Contractul Colectiv de Muncă. 

Tichetele vor crește de la 20 la 30 de lei, valoarea de 30 de lei a fost deja implementată de la începutul acestei luni. Oficialii CFR au anunțat schimbările care au fost produse în cadrul firmei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Tichete de masă mai mari pentru bugetari. Valoarea acestora a crescut și ajung la posesori înainte de sărbătorile de iarnă

„Angajații CFR SA încheie anul 2022 cu o creștere salarială cu 16%! Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a semnat noul Act Adițional, la Contractul Colectiv de Muncă (CCM), cu o majorare salarială de 6%, de la 1 decembrie 2022, și creșterea valorii tichetului de masa, de la 1 noiembrie 2022, la 30 de RON, de la 20 de RON”, au anunțat oficialii CFR pe rețelele de socializare.

Mai mult, angajații CFR au mai primit și la începutul verii o creștere a salariului cu bază. Tichetele de masă au crescut, în acel moment, de la 15 lei de la 20. Ultima majorare a acestora a fost la finalul anului 2020.

„Astfel, în anul 2022 conducerea CFR SA a majorat veniturile angajaților cu 16% și a crescut valoarea tichetului de masa de la 15 RON, la 30 de RON! Menționăm faptul că, în anul 2021 angajații CFR SA nu au beneficiat de nicio creștere a salariilor, ultima majorare, de 5%, fiind acordată

în decembrie 2020!”, au încheiat postarea.