„Mai multe țări vecine se află deja într-un al cincilea val al epidemiei de Covid, ceea ce trăim în Franța arată clar ca începutul celui de-al cincilea val”, a declarat Olivier Veran, ministrul Sănătății din Franța.
Franța se află în valul cinci al pandemiei de COVID-19. Spania este în siguranță
Franţa va extinde campania de vaccinare cu doza booster împotriva COVID-19 la persoanele de 50 de ani şi peste, începând cu luna decembrie.
„Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăţi normal”, a transmis Emmanuel Macron, președintele Franței.
Spania, una dintre țările cu cea mai ridicată rată de vaccinare, nu este predispusă la un nou val de numeroase infectări, dar nu este nici în totalitate protejată de pandemie.
Situaţia epidemiologică din Spania este „ pozitivă”, a transmis, miercuri, prim-ministrul Pedro Sanchez, care a spus că are „mai mult decât un motiv de satisfacţie ţinând cont de ceea ce se întâmplă în ţările din jur”.
Citeste si: Mesajul lui Florin Cîțu după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești
„Această prioritizare a determinat o lentoare în debutul campaniei, dar a avut în final rezultate mai bune pe termen lung”, a explicat Inaki Comas, cercetător la Institutul de biomedicină din Valencia.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Veste bună pentru pensionarele din țară! Care sunt veniturile nepermanente care se vor adăuga la pensie
Cu toate că nu mai sunt impuse restricţii și viaţa de noapte a fost reluată, măştile sanitare rămân obligatorii în spaţiile închise.
Experții în epidemiologie avertizează că este posibil să avem un număr mai mare de cazuri din cauza venirii iernii.
„Aceşti trei factori sunt un mediu de cultură perfect pentru coronavirus”, a declarat Inaki Comas, conform căruia Spania „intră într-o fază critică”.
„Ştim cum se transmite virusul. Când vine frigul şi se înserează mai devreme, avem tendinţa să mergem în interior şi acolo este locul în care virusul se răspândeşte”, a precizat Cesar Carballo, medic în secţia de urgenţe de la spitalul Ramon y Cajal din Madrid.
„Spania este pe calea cea bună, dar acest lucru nu înseamnă că a ajuns în acel punct din care nu mai poţi să te întorci într-o situaţie mai rea”, a subliniat Salvador Macip, profesor de ştiinţe ale sănătăţii la Universitatea Deschisă din Catalonia şi autorul unei lucrări intitulate „Marile epidemii moderne”.