Valul doi de coronavirus in China: virusul se comporta diferit in noile focare. Ce au observat specialistii

Autor: L.S.

Noul coronavirus se comportă diferit în pacienții din nord-estul Chinei care s-au infectat recent, comparativ cu primele cazuri din țară

Noul coronavirus se comportă diferit în pacienții din nord-estul Chinei care s-au infectat recent, comparativ cu primele cazuri din țară, lucru ce sugerează că se schimbă pe măsură ce se răspândește, a declarat un doctor de prestigiu, potrivit Reuters.

China, care în mare măsură a reușit să țină epidemia sub control, a descoperit în ultimele săptămâni noi focare în provinciile de graniță nord-estice Jilin și Heilongjiang, lucru ce provoacă îngrijorări privind un al doilea val.

Qiu Haibo, expert în terapie intensivă și membru al Comisiei Naționale de Sănătate, a spus că perioada de incubație a virusului în pacienții din nord-est este mai mare decât la cei din Wuhan, unde a apărut Sars-Cov-2.

Asta e o problemă, pentru că nu au simptome, Așa că, atunci când se întâlnesc cu familiile, nu au motive de îngrijorare și ajungem la focare de infecție în familii”, a declarat Qiu la televiziunea de stat CCTV.

Pacienții din focarele de nord-est, de asemenea, poartă virusul mai multă vreme decât cazurile timpurii din Wuhan și au nevoie de mai mult timp pentru a se recupera, a spus expertul chinez, relateaza hotnews.ro.

În plus, pacienții din nord-est fac mai rar febră și au tendința să le fie mai degrabă afectați plămânii, decât alte organe.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit lui Qiu, virusul din focarele noi este probabil adus din străinătate, lucru ce ar putea explica aceste diferențe.

Citeste si: Veste proasta de la cercetatori: imunizarea cu coronavirus nu dureaza prea mult. Ce au descoperit despre copii

Citeste si: China interzice consumul de animale salbatice si vrea sa isi convinga cetatenii sa renunte la cresterea salbaticiunilor

Citeste si: Chinezii cred ca vor opri pandemia fara vaccin. Ce s-a descoperit