Vama Grecia Bulgaria: cat tine coada la intrare in Grecia

Autor: B.M.
Actualizat: 28 ian 2021, 13:15
Vama Grecia Bulgaria

Vama Grecia Bulgaria: Ministerul Afacerilor Externe revine cu noi informatii referitoare la cozile de la granita.

Vama Grecia Bulgaria: coada de autoturisme de la punctul vamal Kulata- Promachonas se intinde pe distanta de 3 kilometri, iar timpul de trecere este in jur de o ora si jumatate.

Potrivit informatiilor MAE, accesul autoturismelor se realizeaza pe 4 benzi iar la fata locului sunt disponibile trei centre de testare pentru Coronavirus. Timpul efectiv de verificare a documentelor si de testare este de 3- 4 minute pentru fiecare persoana in parte.

Vama Grecia Bulgaria: punctul Makaza a fost inchis

Grecia a inchis vama Makaza incepand de luni, 6 iulie; informatia este confirmata de mai multe site-uri de stiri din Grecia, care citeaza surse oficiale. Decizia de inchidere a tuturor punctelor de frontiera cu Bulgaria pentru turisti, cu exceptia Kulata- Promachonas, a fost luata din data de 1 iulie, insa masura s-a aplicat la punctul Makaza- Nymphaea abia de astazi.

Anterior, pe forumuri si pe mai multe grupuri de Facebook circulau informatii potrivit carora accesul in Grecia prin vama Makaza era permis si se facea relativ usor, fara cozile inregistrate in alte puncte de frontiera.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce documente sunt necesare pentru intrarea in Grecia

Reamintim ca, pentru a intra pe teritoriul Greciei, turistii trebuie sa completeze cu minimum 48 de ore inainte formularul disponibil pe adresa https://travel.gov.gr. Fiecare turist care intentioneaza sa intre in aceasta tara trebuie sa il completeze si sa raspunda la urmatoarele intrebari: furnizare de date personale, tara de origine, modalitatea de transport, durata sejurului, locatia cazarii, tarile vizitate in ultimele 15 zile.

Vama Grecia Bulgaria: nu in ultimul rand, pentru a tranzita teritoriul Bulgariei este nevoie de completarea unui alt formular, disponibil aici. Aflati aici toate detaliile necesare tranzitarii Greciei si Bulgariei, in cazul in care intentionati sa va faceti concediul in Grecia.

Vama Grecia Bulgaria: cand se redeschid celelalte puncte de frontiera

Potrivit informatiilor oficiale venite de la guvernul elen, toate punctele de frontiera din Grecia, cu exceptia Kulata- Promachonas, vor fi inchise pana pe data de 15 iulie. Aceasta perioada poate fi insa extinsa, fara o notificare prealabila.

Au voie sa intre pe teritoriul Greciei turisti din 29 de tari, iar pentru alte 5 tari testele vor fi obligatorii la intrarea in tara. Aflati mai multe informatii aici.