Varianta Delta a virusului Covid se răspăndește cu rapiditate în Europa. Autoritățile au decis carantinarea cetățenilor care vin din această țară

Autor: Ana Dinu
Actualizat: 26 iul 2022, 17:20
Autoritățile au decis carantinarea cetațenilor care vin din această țară
Sursa: PixaBay

O adevărată răscoală a pornit la nivel european, cancelarul Germaniei, Angela Merkel a propus carantinarea cetățenilor care vin din țări cu rata de infectare ridicată cu mutația Delta.

Angela Merkel a propus autorităților europene carantinarea persoanelor care circulă prin Europa și provin din zone cu rata de infectare ridicată cu mutația Delta a virusului Covid.

Carantinarea persoanelor care provin din zone cu rata de infectare ridicată cu mutația Delta

Cancelarul Germaniei a făcut un apel către autoritățile din statele europene și le sfătuiește să ia măsuri de preîntâmpinare a răspândirii variantei Delta a virusului Covid prin impunerea carantinei cetațenilor care vin din Marea Britanie, potrivit Reuters.

”În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină – dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd”, a declarat Angela Merkel în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului.

Noua variantă Delta a virusului a fost descoperită pentru prima dată în India și s-a răspândit ușor și în alte țări.

Această nou versiune ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, potrivit Agenției Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În Marea Britanie, această nouă variantă Delta este deja responsabilă pentru 90% din cazurile de Covid-19, iar numărul cazurilor a crescut promițător, mai ales, în rândul persoanelor nevaccinate și a celor care s-au imunizat doar cu prima doză. Astfel, guvernu britanic a amânat ridicarea restricțiilor care era planificată pentru 21 iunie.

Citeste si: Vesti proaste: Germania extinde restrictiile sociale pana pe 10 mai, nu pe 4 mai, asa cum era stabilit initial

Angela Merkel a cerut UEFA să acționeze responsabil în cazul meciurilor de la EURO20 care vor fi găzduite de Marea Britanie

Cancelarul Germaniei a cerut, recent, UEFA să acționeze responsabil în cazul meciurilor EURO20 care vor fi găzduite de Marea Britanie, țară care se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de cazuri cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2.

”Sper că UEFA va trata situaţia în mod responsabil.

Nu cred că ar fi bine dacă stadioanele de acolo ar fi pline”,  a declarat Merkel presei după o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, informează Agerpres.

Citeste si: Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.