Vasile Dîba, primul campion olimpic român la caiac, s-a stins la vârsta de 69 de ani

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 20 feb 2024, 17:35

Vasile Dîba este o figură emblematică a sportului românesc

Sursa: Facebook Vasile Dîba

Vasile Dîba, fostul campion olimpic mondial la caiac, a murit la vârsta de 69 de ani, în spitalul Colentina, din Capitală.

Vestea cumplită a morții lui Vasile Dîba a fost dată de Clubul Sportiv Dinamo. Acesta s-a numărat printre cei mai mari caiaciști din România, având un impresionant palmares sportiv.

Cum a murit Vasile Dîba

Fostul sportiv a fost de cinci ori campion mondial. De asemenea, acesta a fost cvadruplu medaliat olimpic la caiac, cu aur și bronz la Montreal, în anul 1976, și cu argint și bronz la Moscova, în 1980.

La Jocurile Olimpice din Montreal, ținute în anul 1976, Vasile Dîba a obținut primul titlu olimpic din istoria caiacului românesc, la K1-500 m, probă care fusese introdusă recent în programul olimpic.

Citește și: Cristina Cioran: “Am ponton si caiac…”

În cele din urmă, acesta s-a stins din viață, la vârsta de 69 de ani. Acesta era internat de câteva zile la Spitalul Colentina, din București, pe secția de Hematologie.

Conform dcnews.ro, fostul caiacist necesita transfuzii de sânge.

Vasile Dîba provine din Jurilovca, județul Tulcea, iar talentul său sportiv a fost descoperit pe când avea 15 ani, de către antrenorul Igor Lipalit, care, după ce l-a remarcat, a venit în localitatea lui natală, încurajându-l să încerce caiacul.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vasile Dîba a fost printre cei mai mari sportivi români

Cumplitul anunț al morții fostului caiacist a fost făcut de către Clubul Sportiv Dinamo. În mesajul transmis pe rețelele sociale, reprezentanții asociației au avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului campion, care va rămâne mereu o personalitate emblematică în sportul românesc. De asemenea, în postare, cei de la clubul sportiv și-au transmis regretul profund vizavi de pierderea lui, transmițând condoleanțe familiei acestuia.

Citește și: Instructorul de înot de la Dinamo, acuzat că a abuzat de o fetiță de 7 ani! „Suntem șocați” Totul s-a petrecut sub ochii celor aflați în bazin

„Astăzi, sportul românesc a mai pierdut un mare campion! Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti deplânge trecerea la cele veşnice a unuia dintre cei mai valoroşi sportivi din istoria clubului, Vasile Dîba.

Născut la data de 24 iulie 1954, în localitatea Jurilovca din Tulcea, Vasile Dîba s-a stins astăzi din viaţă, la vârsta de 69 de ani.

Vasile Dîba a fost unul dintre cei mai valoroşi kaiacişti români, un talent înnăscut, un om modest şi cu un caracter de campion. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanţe familiei şi celor apropiaţi”, se arată în postarea de pe Facebook a Clubului Sportiv Dinamo.