Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Demisia a fost înaintată în cursul acestei dimineți și, prin intermediul ei, i-a mulțumit lui Nicolae Cicuă pentru colaborarea „onestă și deschisă” pe care a avut-o cu acesta.
Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării
Prin intermediul postării făcute pe contul său de Facebook, Vasile Dîncu a postat demisia pe care i-a înaintat-o lui Nicolae Ciucă, menționând că a luat această decizie, deoarece nu poate colabora cu Klaus Iohannis, președintele României.
„Domnului Prim Ministru al Guvernului României Nicolae- Ionel Ciucă
DEMISIE
Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.
Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de
Citeste si: Rusia lansează acuzații dure la adresa României: "Este clar ce înseamnă umanitar"
Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Vasile DÎNCU
București, 24 octombrie 2022”, a postat acesta.
Afirmația lui Vasile Dîncu ce a încins spiritele
Vasile Dîncu a spus, în urmă cu doar câteva zile, că singura modalitate prin care conflictul din Ucraina se poate încheia este ca negocierile să fie reluate.
„Războiul va mai continua şi singura şansă pe care ar putea să o aibă Ucraina şi mai ales sfârşitul războiului, singura şansă a păcii poate să fie negocierea, negocierea cu Rusia.
Este vorba până la modul negociere internaţională. Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia sigură. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, pentru că clasa politică din Ucraina, în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume, ar fi o sinucidere curată în politică să îşi asume pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă, de teritorii, ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a spus acesta, la Prima TV.
Citeste si: Armata redevine obligatorie în România?! Vasile Dîncu a făcut anunțul: ”Rezerva noastră a îmbătrânit”
Klaus Iohannis nu a fost de acord cu această afirmație, spunând că doar Ucraina poate stabili dacă va continua sau nu negocierile, întrucât ea este implicată în război.