Vechime în muncă online. În prezent, persoanele care vor să verifice câtă vechime au acumulat în muncă pot face acest lucru online. Este nevoie doar să își deschidă un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) și să urmeze mai mulți pași.
Cum verifici vechimea în muncă online? Toți pașii pe care trebuie să îi urmezi
Vechime în muncă online.
Primul pas, dar și cel mai important este crearea unui cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP).
Vechime în muncă online. Cum îți faci un cont pe Casa Națională de Pensii Publice (CNPP)?
Pentru a verifica vechimea în muncă online, românii trebuie să înceapă prin a-și face un cont pe Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).
Formularul poate fi completat online, însă ulterior, cererea trebuie tipărită și semnată, iar solicitantul o va depune la orice casă teritorială de pensii, alături de actul de identitate în original şi copie. După îndeplinirea acestui pas, cererea va fi înregistrată și aprobată de casa teritorială de pensii, iar imediat după, solicitantul va primi datele de acces, mai exact numele de utilizator și parola, date pe care le va putea folosi pentru a se loga pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) și
De ce este necesar un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP)?
Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) anunță că deschiderea unui cont pe site-ul oficial al instituției vine la pachet cu o serie de beneficii. Mai exact, utilizatorii au acces complet la serviciile electronice oferite de Casa Naţională de Pensii Publice, primesc notificări online cu privire la evenimentele referitoare la propria persoană și au acces gratuit la diferite informații.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Vechime în muncă online. Ce să faci pentru a vedea câtă vechime ai acumulat pentru pensie?
Vechime în muncă online. După deschiderea contului, lucrurile sunt foarte simple. Verificarea vechimii în muncă se face rapid. Utilizatorul trebuie să se logheze, iar apoi trebuie să deschidă fereasta „Datele mele din sistemul public de pensii”. În această secțiune vor fi disponibile mai multe rapoarte, fie stagiile lunare de cotizare, începând cu luna aprilie 2001, fie cele anuale.
Persoanele care vor să consulte date înregistrate înainte de aprilie 2001 trebuie să intre în secțiunea „Informații din carnetul de muncă” și să apese pe „Generează raport actualizat”, potrivit playtech.ro.
Aceștia sunt cei mai importanți pași pe care trebuie să îi urmeze un utilizator pentru a afla informații referitoare la vechimea în muncă acumulată pentru pensie.
Citeste si: Vestea momentului pentru români! Se fac noi angajări pentru recalcularea pensiilor