Vecina lui Petrică Mîțu Stoian a rupt tăcerea! Ce făcea, de fapt, artistul atunci când mergea la casa părintească

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 21 sep 2022, 03:15
Petrică Mîțu Stoian Foto(4)

Ce făcea Petrică Mîțu Stoian atunci când mergea la casa părintească.

Sursa: Facebook Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la 61 de ani, luând prin surprindere întreaga lume muzicală românească și fanii.

La mai bine de o lună de zile de când a murit, vecina regretatului Petrică Mîțu Stoian din Isverna, județul Mehedinți, a dezvăluit ce făcea cântărețul atunci când mergea la casa părintească.

Citeste si: Imagini inedite cu Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican. Cum arătau cei doi când erau tineri

Ce făcea, de fapt, Petrică Mîțu Stoian atunci când mergea la casa părintească

Vecina Lia, o femeie care a copilărit alături Petrică Mîțu Stoian, a povestit, pentru  Fanatik, ce făcea artistul atunci când mergea la casa părintească.

Casa natală a lui Petrică Mîțu Stoian este situată în Isverna, județul Mehedinți, într-un loc idilic, dar uitat de lume. Locurile natale au fost mereu sursă de inspirație pentru regretatul artist.

"Petrică a fost, ultima oară, de Paște.

A stat câteva zile pe aici. A făcut parastasul părinților, a împărțit de aici și, apoi, a plecat la Oțelu Roșu, la un alt parastas, al nepotului lui dinspre soră. Era bine pe atunci"
, a povestit vecina artistului.

Citeste si: Care era, de fapt, relația dintre Petrică Mîțu Stoian și familia impresarului Doru Gușman: „Datorită acestei familii a cunoscut multe realizări”

Cei care s-ar ocupa de casa lui Petrică Mîțu Stoian sunt nepoții lui. ”Ei au venit pe aici, au închis tot. Au un birt în centru, aici, în Izverna. Nu i-am mai văzut de multă vreme pe aici, dar se ajunge greu până sus și nu au de ce să vină”  

Femeia a mai mărturisit că Petrică Mîțu Stoian iubea locul unde s-a născut și a avut grijă să nu ajungă în paragină.

"A pus copaci, a pus căpșuni. E adevărat, nu era el cel care se ocupa de ele, dar a avut grijă de loc, Petrică iubea locul acesta, de aceea a și investit aici. Când voia să se relaxeze, dădea o fugă pe aici. I-a adus și pe prietenii lui pe aici, se distrau, se relaxau".

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Lia, vecina lui Petrică Mîțu Stoian, a rememorat perioadele cel mai frumoase din viața lor petrecută în Isverna.

"Mergeam, mai ales în vremea asta, la colindat. Da, ne lua și pe noi, chiar dacă eram mai mici decât el. Era un om tare bun, nu l-am văzut să facă vreodată vreo răutate, vreo năzdrăvănie, așa cum făceau toți copiii", a spus ea.

Femeia a mărturisit că Petrică Mîțu Stoian cânta de când era copil, dar nu i-a sesizat talentul prietenului său de joacă.

"Cânta pe atunci, ca noi toți, când mergea cu oile la păscut. Dar nu mi se părea, pe atunci, că era așa mare cântăreț. El a început să cânte târziu, după ce a plecat să lucreze în mină. Normal, când am auzit cum cântă, când s-a făcut mare, îl ascultam cu drag, avea o voce deosebită, îl recunoșteai dintr-o mie", mai spune femeia pentru sursa citată.

Citeste si: Ce a făcut Petrică Mîțu Stoian chiar înainte să moară. Toți au rămas muți de uimire: ”Am pielea de găină”

Cu mare regret, vecina Lia recunoaște că se teme că lucrurile se vor complica când vine vorba de casa și livada regretatului cântăreț de muzică populară.

”Cine credeți că o să mai aibă grijă de casă? Păi, nepoții au treabă cu birtul din sat, nu cred că o să stea să îngrijească casa. Încet-încet, se va strica, mai ales dacă nu se va da drumul la căldură peste iarnă. Aici, iernile sunt grele și lungi, și e frig tare. Se va strica fără să fie locuită casa.

Primăvara nu va fi problemă, vara nici atât, că vor mai veni, probabil, să aibă grijă de livadă, de căpșuni. Dar nu va mai sta nimeni, din ce înțeleg, în casa lui”, mai spune vecina Lia.