Vecinii femeii din Iaşi care s-a aruncat de la etaj cu bebelușul fac mărturii tulburătoare: „L-a învelit în plapumă și s-a aruncat”

Author: Diana Ghita
Actualizat: 11 ian 2024, 10:51

Ce spun vecinii femeii care s-a aruncat cu copilul de la etaj

Sursa: Libertatea; Observator

O femeie care este medic rezident în Iași a făcut un gest extrem pentru a-și salva copilul din incendiul care a izbucnit în apartamentul lor.

Mama din Iași și-a aruncat bebelușul pe geam în momentul în care a văzut că flăcările pun stăpânire pe apartament. După ce i-a dat drumul pe fereastră acestuia, femeia a procedat la fel și cu ea.

Gestul mamei a fost unul disperat

Cei doi au căzut în gol de la etajul 3 al blocului în care locuiau. Însă mama pruncului de 5 luni a încercat să facă în așa fel încât impactul acestuia cu solul să fie amortizat.

Astfel, înainte de a-l arunca pe geam, aceasta l-a îmbrăcat cu un strat gros de haine și l-a înfășurat bine într-o plapumă.

După ce i-a dat drumul copilului, femeia, disperată, s-a aruncat, și ea, pentru a-și salva viața din calea flăcărilor devastatoare.

„Fata mi-a zis că a văzut-o pe doamna cu copilul, sărise de la etajul 3, nou-născut era”,  spune o vecină a celor două victime, citată de Observator.

Însă, unii vecini susțin că aceasta s-ar fi aruncat, de fapt, odată cu bebelușul, ci nu după el, ținându-l în brațe în momentul căzăturii.

Deși decizia a fost una extremă, mama a pus-o în aplicare fără să mai stea pe gânduri. Singurul lucru la care se gândea în acele momente era ca ea și bebelușul să scape vii din focul care le-a cuprins apartamentul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Noi detalii despre cazul mamei care și-a aruncat copiii de la balcon: ,,Nu am bănuit niciodată că o să facă asemenea gest”. Tatăl face dezvăluiri

În ce stare se află mama și copilul

Deși, inițial, cei doi scăpaseră cu viață din acest incident, starea gravă în care se afla bebelușul de doar 5 luni a fost, în cele din urmă, incompatibilă cu viața.

Acesta intrase în stop cardio-respirator în momentul în care a ajuns la spital.

„Pacientul a prezentat la sosire în UPU stop cardio-respirator care a impus manevre de resuscitare”, transmite Cătălina Ionescu, de la Spitalul de copii din Iași, conform sursei citate.

Citește și: Ce se va întâmpla cu femeia care și-a aruncat bebelușul de la etaj, după ce în apartament a izbucnit un incendiu. Copilul se află internat în stare gravă

Mama are multiple arsuri și fracturi, rezultate în urma incendiului și a impactului cu solul, însă este conștientă.

„O pacientă cu traumatism de coloană, fractură de bazin, fractură de membru inferior, arsură de gradul 1 şi 2 la nivelul membrului superior”, explică Diana Cimpoeșu, de la UPU Iași.

Deși intenția ei a fost doar cea de a-și salva copilul, fapta comisă de femeie este o infracțiune penală.

Astfel, aceasta urmează să fie cercetată de către autorități, în vederea uciderii bebelușului.

Acum, polițiștii, împreună cu pompierii, efectuează cercetări la fața locului, pentru a stabili în ce circumstanțe s-a produs tragedia, iar soțul femeii a fost luat la secție, pentru a fi audiat. O parte dintre vecini spun că acesta ar fi, de fel, o fire violentă.