Vedete care au fost la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 iun 2023, 01:35
Foto(4)

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a avut loc luni, 19 septembrie, la 11 zile după ce aceasta s-a stins din viață.

Cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, după ce s-a luptat în ultimele sale luni din viață cu diverse probleme de sănătate.

Citeste si: Meghan Markle a apărut în public purtând un „dispozitiv secret” sub rochie! Incredibil ce reacție au avut oamenii: „Bineînțeles că nu purta un microfon”

Vedete ce au luat parte la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Sandra Oh

Sandra Oh este o actriță canadiană ce este cunoscută pentru rolurile sale în  „Grey Anatomy”, „The Princess Diaries”, „Sideways”, „Under the Tuscan Sun” și „Last Night”. Aceasta a luat parte luni, 19 septembrie la funeraliile suveranei, în calitate de de membru al Ordinului Canadei.

Bear Grylls

Aventurierul Bear Grylls a fost prezent luni dimineața la la slujba ținută la Westminster Abbey, reprezentând Cercetașii. Bear Grylls este cunoscut ca fiind una dintre primele persoane ce au început să facă diferite emisiuni care să aibă ca subiect principal supraviețuirea. Aventurierul a primit în anul 2019 ordinul cavaleresc „Ordinul Imperiului Britanic”, de la Regina Elisabeta a II-a.

Sophie Winkleman

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Sophie Winkleman este o actriță engleză ce este cunoscută pentru rolul său în din  „Peep Show”. Actrița a ieșit în evidență mai ales în momentul în care aceasta s-a căsătorit cu Lordul Frederick Windsor. Datorită căsătoriei sale cu fiul primului văr al reginei Elisabeta a II-a, este cunoscută sub numele de Lady Frederick Windsor.

Luni, cei doi alături de Lady Sarah Chatto au fost prezenți la înmormântare, în calitate de membru al Familiei Regale.

Citeste si: LIVE TEXT: Ziua despărțirii de Regină, momente istorice: Sicriul a fost coborât în criptă

Lideri ce au fost prezenți la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, iar în cei 70 de ani în care aceasta a domnit țara, mulți lideri mondiali au fost prezenți luni, 19 septembrie

la înmormântarea acesteia. Se presupune că aproximativ 100 de președinți din întreaga lume au fost prezenți la ceremonie.

Președintele american Joe Bider, alături de soția sa, Jill Biden, s-au așezat în rândul numărul 14, în spatele președintelui polonez Andrzej Duda.

Președintele Franței a fost și el prezent pentru a aduce un omagiu Reginei Elisabeta a II-a alături de soția sa, Brigitte.

De altfel, toți monarhii domnitori ai lumii au fost invitați de familia regală la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, precum reginele și regii Spaniei, Suediei, Belgiei, Olandei și

Norvegiei. Și împăratul și împărăteasa Japoniei au fost și ei prezenți la acest moment emoționant, aceasta fiind prima lor vizită internațională de când au urcat pe tron, în urmă cu 3 ani.

Citeste si: Mesajul lui Klaus Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a ”Exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru această mare pierdere”

Surse: sports.yahoo.com, libertatea.ro, ro.celeb-true.com