Vegetarianismul, boala psihica? Un articol publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii starneste controverse VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 oct 2020, 02:10

Un raport medical publicat recent, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a inclus vegetarianismul pe lista bolilor si afectiunilor psihice.

Vestea a starnit multe reactii, mai ales din partea celor care au adoptat acest tip de dieta. In platoul" Draga mea prietena", actrita Monica Davidescu, vegetariana, Luiza Udrea, psiholog, au comentat asupra acestei decizii a OMS. Monica Davidescu a declarat ca vegetarianismul i-a schimbat viata. Actrita a povestit ca nu a renuntat la acest mod de dieta nici pe parcursul sarcinii. A introdus in schimb carnea de peste in alimentatie.
Monica Davidescu a tinut sa specifice ca dieta ei nu este de tip vegan, adica doar fructe si legume proaspete, ci mananca inclusiv oua si produse lactate. Actrita a adaugat ca isi hraneste fiica normal, deoarece nu poate decide in locul ei. Luiza Udrea a considerat aceasta decizie a OMS ca fiind una radicala:" Consider ca este o extrema ceea ce au facut. Sunt convinsa ca au pornit de la o intentie buna pentru ca au vrut sa atraga un semnal de alarma asupra cazurilor in care parintii inteleg gresit felul de a-si alimenta copiii