Vei fi INGROZIT cand vei afla SECRETUL din spatele acestei POZE

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 17 iul 2022, 07:55

Toata lumea face poze pentru a le pastra in albume ca amintire. Asa au facut si bunicii si strabunicii nostri numai ca atunci se practica si alt obicei care azi, poate, este destul de infiorator.

 In epoca victoriana, de exemplu, oamenii erau pozati chiar daca erau morti. Si nu oricum, ci ca si cand ei ar fi fost vii. Pozele de mai jos descriu perfect acest detaliu socant. Intr-una se paote vedea cum un barbat sta nemiscat in fata aparatului de fotografiat, numai ca pozitia lui este putin incomoda si asta pentru ca el era mort si sustinut de cateva insrumente menite sa il pizitioneze cat mai bine in scaun.

/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/-190520-b781f1f43927e0d15a7ac74e131a7add.jpgToate acestea se intamplau pentru ca rata mortalitatii era foarte crescuta in acea epoca si oamenii isi doreau cu orice pret o amintire, chiar si cu mortul, pe care sa o pastreze. Tot in epoca victoriana pe cand mortii erau pozati, li se pictau pupilele pentru a da impresia ca sunt vii sau li se deschideau larg ochii.