Veniturile Tesla au ajuns la 2,7 miliarde de dolari, datorită creșterii vânzărilor!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 23 apr 2024, 00:45

Vânzările Tesla au crescut, iar compania a depășit așteptările analiștilor privind venitul net în trimestrul aprilie-iunie, deși marjele de profit au scăzut.

Sursa: PixaBay

Vânzările Tesla au crescut, iar compania a depășit așteptările analiștilor privind venitul net în trimestrul aprilie-iunie, deși marjele de profit au scăzut.

Vânzările Tesla au crescut, iar compania a depășit așteptările analiștilor privind venitul net în trimestrul aprilie-iunie, deși marjele de profit au scăzut.
Tesla a raportat un salt al profitului în al doilea trimestru, deoarece o serie de reduceri de prețuri s-a tradus printr-o creștere puternică a vânzărilor de mașini.
Compania de vehicule electrice a lui Elon Musk, aflată în plină expansiune, a raportat miercuri un profit de 2,7 miliarde de dolari, în creștere cu 20% față de nivelul înregistrat în anul precedent.


Veniturile au urcat cu 47%, la 24,9 miliarde de dolari- un record pentru companie, în timp ce livrările de automobile au crescut cu 83%, la 466.140 de vehicule.
Marja brută totală s-a situat la 18,2%, în scădere față de 19,3% în trimestrul anterior și sub nivelul de 18,8% așteptat de analiști.
Tesla a caracterizat marjele de profit ca fiind "sănătoase", citând operațiunile mai eficiente de la cele mai noi fabrici din Berlin și Texas.
Rezultatele au depășit estimările analiștilor în ceea ce privește profitul pe acțiune și veniturile.
Musk a descris contextul macroeconomic actual ca fiind "turbulent", menționând că ratele ridicate ale dobânzilor mari afectează consumatorii și glumind că "într-o zi pare că economia mondială se destramă, iar a doua zi totul este bine".

Reduceri de prețuri

Musk a întreprins mai multe reduceri de prețuri pe parcursul anului 2023 la vehicule, spunând investitorilor în aprilie că societatea a "considerat că a insista asupra unor volume mai mari și a unei flote mai mari este

alegerea corectă aici față de un volum mai mic și o marjă mai mare".
Măsura vine în contextul în care mai multe vehicule electrice de la producătorii auto tradiționali, precum General Motors și Ford, ajung la dealeri.
Luni, Ford a anunțat reduceri de preț de până la 10.000 de dolari pentru F-150 Lightning, o versiune electrică a celui mai bine vândut pick-up, o mișcare care a contribuit la îngrijorarea privind o ofertă excesivă de vehicule electrice, pe fondul anxietății consumatorilor legate de lipsa capacității de încărcare.

Acțiunile Tesla au crescut de peste două ori în 2023 până în prezent, deoarece investitorii au trecut cu vederea îngrijorările legate de marjele de profit în scădere și au aplaudat alte inițiative recente ale lui Musk.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cybertruck

Sâmbătă, Tesla a dezvăluit din fabrica sa din Texas primul Cybertruck, un vehicul argintiu futurist care a fost așteptat cu nerăbdare.
În ultimele săptămâni, Musk a anunțat, de asemenea, colaborări cu alți giganți auto, inclusiv General Motors și Ford, pentru a deschide utilizarea respectabilei rețele de încărcare a vehiculelor electrice Tesla.
În martie, Musk a anunțat o nouă fabrică importantă în Mexic. De asemenea, el s-a întâlnit recent atât cu președintele francez Emmanuel Macron, cât și cu premierul indian Narendra Modi, în legătură cu potențiale investiții.


În comunicatul său de presă, Tesla a declarat că Cybertruck "rămâne pe drumul cel bun pentru livrările inițiale în acest an".

Citește și: 2024 și cum se va desfășura probabil războiul CPU care se apropie!

Citește și: Ce se anunță săptămâna aceasta pentru Wall Street și Bursa Americana?

Citește și: Elon Musk și Mark Zuckerberg spun că sunt pregătiți sa se bata!