VERDICT FINAL in cazul Elodia! De cati ani au avut nevoie judecatorii pentru a-l inchide pe Cioaca?

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:18

30 de mii de euro, 5 ani de ancheta si alti 2 de procese. Asta ca sa nu mai vorbim de miile de comentarii si dezbateri la televizor. Vorbim despre dosarul Elodia, cel mai mediatizat proces din Romania.

Cine in tara noastra n-a auzit numele Elodia?! Parca a devenit un fel de Fata Morgana a Romaniei! Toti o cred moarta, dar nimeni nu-i gaseste cadavrul. Numele Elodia a devenit un veritabil brand. Cofetarii au scos la vanzare prajituri cu numele avocatei din Brasov. Pe internet, au aparut jocuri care te provocau sa o gasesti pe Elodia.

Dosarul Cioaca-Elodia a ridicat din anonimat o televiziune care emitea dintr-o garsoniera.

Intr-un serial cu sute de episoade, cel care avea sa devina politician, Dan Diaconescu, a incercat sa mute cercetarea penala de pe masa procurorilor, direct in fata camerelor de filmat. A reusit sa adune audiente record. 2 milioane de euro ar fi adunat Diaconescu din publicitate, in timpul difuzarii serialului Elodia.

Cat a costat Elodia? 125 de mii de lei. Adica aproximativ 30 de mii de euro. Aceasta este nota de plata intocmita de procurori la finalul cercetarilor.
Bani cheltuiti pe expertize criminalistice si mai ales pe operatiuni de cautare.

In 2013, dupa 8 ani de cercetari, procurorii il trimit pe Cioaca in judecata. Fara proba principala intr-un dosar de omor: cadavrul victimei. 3 judecatori de la 2 instante au decis soarta dosarului.

De 43 de termene si amanari, plus 15 luni de judecata au avut nevoie magistratii pentru o decizie definitiva. In acest timp, au fost audiati prietenii Elodiei, dar si Ilie Cristian, angajatul SPP care a petrecut o vacanta in Dubai cu Elodia, chiar inainte sa dispara.


Cele mai importante probe ale procurorilor au fost urmele de sange gasite in casa si pe mai multe obiecte aruncate intr-o rapa din zona Poiana Brasov. Contra-argumentele apararii au fost simple: lispeste cadavrul. In plus, cantitatea de sange nu demonstreaza o infractiune comisa cu violenta.

Procurorii au incercat sa creioneze imaginea unui politist care si-a folosit cunostintele de criminalistica pentru a comite crima perfecta. Mai mult, imediat dupa disparitia Elodiei, procurorii spun ca: "a intrebat un coleg in cat timp se descompune un cadavru".


Alte 38 de termene s-au scurs in procesele in care Cioaca a fost judecat pentru ca a spart casuta de e-mail a Elodiei. Mai mult, Cioaca s-a judecat cu familia Elodiei in mai multe procese civile. A cerut custodia copilului, declararea divortului si dreptul de a folosi bunurile Elodiei. In total, 42 de termene in procesele civile desfasurate la Brasov, din 2009 si pana anul trecut.

Dupa ce a fost trimis in judecata, politistul Cristian Cioaca s-a trezit si cu o pereche de catuse.
Peste 13 luni. Atat a stat Cioaca in arest preventiv, majoritatea timpului la Colibasi, intr-un penitenciar de maxima siguranta. A stat singur in celula. Sefii inchisorii s-au temut ca politistul va fi linsat de ceilalti detinuti.

Culmea, dupa mai bine de un an de arest, in momentul eliberarii, Cioaca nu a parut afectat. Zambetul i-a ramas mereu pe buze. Acum roata s-a intors pentru Cristian Cioaca. Din fostul arestat preventiv a devenit un detinut condamnat definitiv.

##VIDEO115004##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.