VERIFICĂ: Barem de corectare matematică conform edu.ro. Iată ce subiecte au picat la Evaluarea Națională 2021, proba la matematică

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 26 iul 2022, 13:50
subiecte evaluare nationala 2021 matematica Foto(12)
Elevii de clasa a VIII-a susțin a doua probă a Evaluării naționale 2021, proba la matematică
Sursa: Unsplash

Evaluarea națională 2021 continuă cu proba la matematică. Ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a și cum arată baremul de rezolvare?

Emoțiile continuă pentru absolvenții de clasa a VIII-a care susțin astăzi cea de-a doua probă a Evaluării naționale 2021, proba la matematică. Iată ce subiecte au primit elevii la matematică și cum se rezolvau corect exercițiile și problemele, potrivit baremului oficial prezentat de Ministerul Educației.

VERIFICĂ: Barem de corectare matematică conform edu.ro. Așa se rezolvau exercițiile 

Ministerul Educației a publicat baremul de corectare la matematică.

Iată cum se rezolvau corect exercițiile și problemele pe care elevii le-au primit la Evaluarea Națională 2021. Lucrările absolvenților de gimnaziu vor fi corectate în funcție de acest barem.

 

 

UPDATE ORA 11:16: VEZI AICI CE SUBIECTE AU PICAT LA MATEMATICĂ.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

SUBIECTE MATEMATICĂ la Evaluarea Națională 2021. Cum arată baremul la matematică?

Dacă la începutul săptămânii au avut de rezolvat cerințele la limba și literatura română, astăzi, absolvenții de clasa a VIII-a susțin proba la matematică din cadrul Evaluării naționale 2021. Subiectele la matematică au fost elaborate astfel încât să respecte programa școlară, ținând cont de faptul că au apărut o serie de modificări în ceea ce privește materia din cauza pandemiei de coronavirus.

Subiectele pe care elevii de clasa a VIII-a le vor primi la Evaluarea națională 2021, proba la matematică, urmează să fie afișate după ce aceștia vor ieși din sălile de

examen și vor fi publicate în timp real și pe site-ul Kanal D. Atât subiectele de la Evaluarea națională 2021, cât și baremul de corectare vor fi făcute publice de Ministerul Educației, astfel că elevii vor avea posibilitatea de a vedea cum se rezolvau corect exercițiile și problemele.

Citeste si:// Subiecte Evaluarea Națională 2021, la română// Barem de corectare conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile și problemele

Evaluarea națională 2021, regulile pe care trebuie să le respecte elevii

Elevii care susțin probele Evaluării naționale 2021 trebuie să respecte o serie de reguli importante. Absolvenții de clasa a VIII-a trebuie să știe că accesul în sălile de examen din cadrul instituțiilor de învățământ se poate face doar în intervalul 08-08:30. Ulterior, elevii vor avea la dispoziție 15 minute pentru a completa caseta cu datele de identificare.

Înainte ca această casetă să fie sigilată, profesorii supraveghetori la Evaluarea națională 2021 trebuie să se asigure că datele sunt completate corect. 

Pentru rezolvarea subiectelor pe care elevii le vor primi la matematică în timpul Evaluării naționale 2021, aceștia vor avea la dispoziție 120 de minute. Timpul va fi contorizat din momentul în care absolvenții de clasa a VIII-a vor intra în posesia borșurilor cu subiectele de examen. 

În acest an, elevii de clasa a VIII-a vor primi subiectele la Evaluarea națională 2021 sub formă de broșură, ceea ce înseamnă că rezolvările se vor face direct pe broșură, iar elevii o vor preda la finalul probei la matematică. În cazul în care vor avea nevoie de spațiu suplimentar pentru rezolvarea cerințelor și problemelor la matematică, absolvenții de clasa a VIII-a pot solicita pagini noi. 

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Educației, la Evaluarea națională 2021, proba la matematică, elevii pot folosi instrumente de desen, însă este complet interzisă folosirea mijloacelor de calcul. La matematică, la subiectele I și II, elevii care greșesc un răspuns pot corecta acest lucru prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea unui alt răspuns. 

Pentru a rezolva cerințele din cadrul Evaluării naționale 2021, proba la matematică, elevii pot realiza figuri geometrice.

Elevilor le este interzis să intre în sălile de examen cu materiale ajutătoare, telefoane mobile sau orice alt instrument de calcul sau de comunicare. În cazul în care absolvenții de clasa a VIII-a încalcă această regulă, aceștia pot fi eliminați din examen, iar lucrarea lor va fi notată cu nota 1. Măsura se aplică indiferent dacă elevii folosesc materialele menționate sau nu. 

Calendar Evaluare națională 2021. Când vor fi publicate rezultatele?

Calendarul oficial al Evaluării naționale 2021, publicat de Ministerul Educației, arată că probele se desfășoară în intervalul 22 iunie 2021- 25 iunie 2021. Primele rezultate vor fi afișate pe 29 iunie 2021, iar în acceași zi, dar și pe 30 iunie pot fi depuse contestații. Pe 29 iunie 2021, contestațiile se depun între orele 16:00-19:00, în timp ce pe 30 iunie, elevii pot depune contestațiile în intervalul 08:00-12:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie 2021, după rezolvarea contestațiilor. Iată calendarul oficial al Evaluării naționale 2021:

  • 7-11 iunie 2021: înscrierea la Evaluarea națională 2021
  • 22 iunie 2021: proba scrisă la Limba și literatura română
  • 24 iunie 2021: proba scrisă la Matematică
  • 25 iunie 2021: proba scrisă la Limba și literatura maternă
  • 29 iunie 2021: afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 29-30 iunie 2021: depunerea contestațiilor 
  • 30 iunie-4 iulie 2021: soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021: afișarea rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor 

Citeste si:// Evaluarea națională 2021// Regulile pe care elevii trebuie să le respecte în timpul probelor

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?