Verifica geamurile termopan! Iata ce diferenta fac garniturile si etansul perfect

Author: O.P.
Actualizat: 21 nov 2020, 00:35

Geamurile termopan asigura inchidere etansa si deci sunt o preferinta. Au ajuns sa fie si ceva mai accesibile fata de anii trecuti, motiv pentru care tot mai multi iau in calcul aceasta optiune. Se presupune ca o data ce ai investit in acestea, nu mai ai nicio grija legata de intretinere. Nu impun neaparat un plan de intretinere, dar unele accesorii o data stricate pot aduce un lant de dezavantaje.

Daca nu te preocupa starea termopanelor in perioada calda a anului, la schimbarea de sezon vin si astfel de griji. Verificarea acestora este necesara intrucat mici reparatii pot imbunatati confortul termic al casei, contribuind asadar si la facturi mai mici la caldura.

Garnitura geamurilor – cum stii cand trebuie schimbata

Principalul aspect legat de garnituri tine de protectia pe care acestea o realizeaza, fiind o bariera impotriva zapezii, prafului, umiditatii si a zgomotului de asemenea. Concret, acestea sigileaza structura unei ferestre. In cazul in care acest lucru nu se mai intampla, este cert faptul ca se resimt schimbari – se aude mai tare zgomotul din interior la exterior si invers si nu numai. Apare condens pe sticla, se simte aerul rece ce patrunde in interior, deci se produce o pierdere de caldura.

Solutia: o firma specializata precum SERVICE TERMOPANE ULTRAPVC care ofera servicii de reparative. Ce trebuie sa stie cei cu astfel de situatii este ca firma in cauza poate presta servicii in orice caz, indiferent de tipul de termopan, de brandul acestuia. Serviciile sunt garantate, astfel ca post interventie exista si certificarea specifica.

Atentie, schimbarea de garnitura pare sa fie un aspect minor. In practica insa este mai complicat de atat. Procedura in sine implica si eliminarea cu atentie a garniturii vechi. Se vor netezi canelurile, daca este necesar, urmand apoi inlocuirea.

Daca pentru publicul larg garnitura de etansare este o banda de cauciuc negru, in termeni de specialitate aceasta are doua sau trei straturi, cu suprafata de sprijin larga. Aceasta trebuie sa se potriveasca perfect. Poate sa difere de la un producator la altul. Cele mai moderne sunt nu negre, ci gri. De asemenea, este rezistenta la temperaturi de inghet.

Alte tipuri de reparatii

Chiar daca pot garanta confort termic si izolatie fonica pe durata lunga, tamplaria de termopan cunoaste diverse cazuri in care se impun reparatii termopane. Procedurile de acest gen pot viza inlocuire de sticla, feronerie schimbata sau chiar modificari ale tipului de deschidere si implicit a striclei, putandu-se opta pentru iesirea tubulaturii de la hota.

Astfel de proceduri sunt alternativa inlocuirii. Un service termopane este ajutor de nadejde intrucat salveaza din costuri, implica reparatie si deci nu exista un compromis pe viitor, despre cat va rezista lucrarea sau despre calitatea acesteia. Desigur, service-ul ales trebuie sa fie despre oameni competenti, priceputi.

Nu se poate spune ca a recurge la astfel de metode caracterizeaza pe cei cu tamplarie PVC invechita. Spre exemplu, redimensionarile sau dorinta de a face din geam fix unul mobil poate interveni pe parcurs, datorita unor schimbari, amenajari.

Reparatii versus inlocuire

Desigur ca in termeni comparativi cele doua proceduri se diferentiaza major din punct de vedere al costurilor. Un alt aspect deloc de neglijat se refera la deranjul in sine, la cat de complex este fiecare proiect. In ambele cazuri sunt insa garantii oferite, iar calitatea este certificata. Chiar si la reparatii facute, se vor folosi elemente originale.

Cum verifici daca termopanul este montat corect? Pregatirile de iarna ar trebui sa implice si constientizarea faptului ca termopanele au un rol bine definit. Sunt de verificat feroneria de asemenea, daca inchiderea se realizeaza bine, daca geamul opune rezistenta la inchidere, daca manerul este greu de folosit. Din punct de vedere al randamentului termic, al mentinerii de caldura in interior, garnitura trebuie verificata. De asemenea, condensul pe sticla si intre sticle este usor de observat, un prim semn ca sunt revizii de facut.

Poate cel mai comun caz in care se impune alegerea serviciilor de la Service Termopane Ultrapvc este despre sticla sparta. Nu este imposibil acest lucru, asadar inlocuirea acesteia va scuteste de inlocuirea intregului sistem, al tamplariei.

Ce se intampla cand nu sunt luate la timp masurile necesare? Evident, se denota pierderi de caldura, se resimte frig, aer rece care patrunde in interior sau defectiunile la feronerie spre exemplu, pot chiar impiedica total inchiderea completa si corecta a geamului.