// VERIFICĂ // Rezultatele pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate online pe edu.ro. Află ce notă ai luat

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 29 iun 2021, 10:51
Rezulatele Evaluării Naționale 2021 pe județe
Sursa: captura edu.ro

Edu.ro a afișat rezultatele pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021. Unde poți afla ce notă ai luat?

Rezultatele pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021 au fost făcute publice pe site-ul Ministerului Educației, Edu.ro, astfel că absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut examenele pot afla acum ce note au obținut. Iată notele la Evaluarea Națională 2021 pe județe și orașe.

UPDATE ORA 10:30: Au fost afișate rezultatele pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021. Verifică AICI ce notă ai obținut.

 Rezultatele pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021

Absolvenții de clasa a VIII-a care au trecut prin emoții mari săptămâna trecută, atunci când a avut loc Evaluarea Națională 2021, au așteptat cu sufletul la gură să afle ce note au obținut la examene. Ministerul Educației a anunțat rezultatele pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021. În momentul în care au susținut examenele, absolvenții de clasa a VIII-a au primit, pe bază de semnătură, un cod indivdual.

Mai exact, codurile individuale le-au fost repartizate elevilor la prima probă susținută, iar acum, aceștia vor folosi aceste coduri pentru a afla ce notă au obținut la Evaluarea Națională  2021.

Dacă în alți ani erau prezentate rezultatele pe județe și orașe la Evaluarea Națională 2021 în funcție de numele și prenumele candidaților, acum, elevii vor putea verifica cum s-au descurcat în funcție de codul unic individual.

S-a optat pentru această măsură pentru a respecta regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Pentru a afla notele obținute la Evaluarea Națională 2021, absolvenții de clasa a VIII-a fie pot merge la unitățile de învățământ unde au susținut examenele, fie pot consulta site-ul Ministerului Educației, acolo unde sunt afișate rezultatele pe județe și orașe.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: REZULTATE Evaluare Națională 2021. În ce zi vor fi afișate notele la Evaluarea Națională 2021? Tot atunci se vor putea depune și contestațiile

Edu.ro rezultatele la Evaluarea Națională 2021

Ministerul Educației a afișat primele rezultate ale Evaluării Naționale 2021 pe site-ul oficial, EDU.ro. Aceste note pot fi contestate de elevii care consideră că ar fi meritat o notă mai mare.

Contestațiile se depun pe 29 iunie 2021, între orele 16:00 și 19:00, dar și pe 30 iunie 2021, între 8:00 și 12:00. 

Lucrările elevilor care vor contesta notele obținute la Evaluarea Națională 2021 vor fi corectate în alte județe, în România fiind organizate 92 de centre de corectare. Nota după recorectare va fi considerată nota finală, astfel că elevul nu mai are dreptul de a o contesta din nou, chiar dacă punctajul obținut este în plus sau în minus față de nota inițială.

Evaluarea Națională 2021 s-a desfășurat în acest an în perioada 22 iunie- 25 iunie, absolvenții de clasa a VIII-a susținând examene la limba și literatura română sau limba și literatura maternă și matematică.

Pentru elevii care aparțin minorităților naționale, proba la limba maternă a constat în subiecte formulate în limbile maghiară, croată, germană, italiană, rromani, sârbă, slovacă, ucraineană. 

Citeste si: PREMIERĂ în țara noastră! Ce s-a întâmplat la Evaluarea Națională 2021? Subiectele la Matematică au venit alături de o broșură INEDITĂ