Verstappen câștigă în Japonia și este din nou campion mondial

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 10 oct 2022, 17:35

Campionul mondial de Formula 1, Max Verstappen, a câștigat Marele Premiu al Japoniei

Sursa: Facebook

Campionul mondial de Formula 1, Max Verstappen, a câștigat Marele Premiu al Japoniei

Campionul mondial de Formula 1, Max Verstappen, a câștigat Marele Premiu al Japoniei în haosul provocat de ploaia de la Suzuka și și-a apărat titlul de campion mondial. Olandezul a câștigat Marele Premiu al Japoniei în fața coechipierului său de la Red Bull, Sergio Perez, și a starului de la Ferrari, Charles Leclerc (Monaco). Verstappen a beneficiat de faptul că Leclerc a ratat un viraj și a primit o penalizare de cinci secunde pentru asta, ceea ce a însemnat că a trebuit să cedeze locul doi lui Perez.

Deși au fost parcurse doar 28 din cele 53 de tururi programate, FIA a acordat toate punctele. Dar apoi a venit și explicația: Federația Internațională de Automobilism a acordat punctajul complet chiar dacă mai puțin de 75% din cele 53 de tururi prevăzute fuseseră parcurse, și anume doar 28. Această regulă, însă, se aplica doar în cazul în care cursa nu putea fi reluată după o întrerupere, au explicat cu întârziere autoritățile de reglementare.


"Sunt eu campion mondial? Nu-i așa?"

"Sunt sentimente amestecate", a declarat Verstappen, "Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest succes". La început, nici el însuși nu înțelegea dacă a făcut deja titlul perfect. "Sunt campion mondial? Nu-i așa?", a întrebat el înainte de ceremonia de prezentare. Apoi a avut o certitudine după cea de-a 32-a victorie în Formula 1 și a 12-a a sezonului: "După cursă mi-au spus cei de la FIA.

Nu-mi vine să cred."
"Când mă uit acum în urmă la sezonul nostru, este incredibil", a declarat ulterior Verstappen, "este foarte emoționant". El a adăugat că al doilea titlu a fost "chiar un pic mai frumos, având în vedere superioritatea. A fost un an foarte special, nu prea ai parte de așa ceva." El a spus că acum vrea doar să "meargă acasă" și să se bucure de ea.


Ploaia persistentă provoacă o întrerupere de lungă durată

Ploaia a fost persistentă duminică la Suzuka. Repornirea a avut loc la mai mult de două ore după întrerupere. Pentru o vreme, se părea că nu va avea loc nicio cursă. Cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel (Heppenheim/Aston Martin) a terminat pe locul șase în ultima sa cursă din Japonia, datorită unei strategii îndrăznețe. Pokerul de pneuri al lui Mick Schumacher a mers prost, iar pilotul Haas a ratat punctele, terminând pe locul 18 și ultimul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Moment de șoc pentru Gasly

Francezul Pierre Gasly a trăit un moment de șoc.

Pilotul de la AlphaTauri a ratat de puțin un vehicul de recuperare în turul al doilea- aducându-i aminte de accidentul grav de la Suzuka din 2014, care l-a costat viața pe prietenul său Jules Bianchi. Cursa fusese deja întreruptă în acest moment. Cu toate acestea, Gasly era încă pe pistă, deoarece anterior schimbase piesele la boxe sub Safety Car și se afla în urma plutonului. "Este inacceptabil", a certat Gasly prin radio. FIA a declarat că Gasly a circulat cu "până la 250 km/h", deși steagul roșu fusese deja arborat. Comisarii de cursă vor analiza incidentul după cursă.

 

Citeste si: FIA anunță decizia privind Red Bull! Ce se intampla cu Verstappen?

Citeste si: Marele Premiu al Japoniei șansa la titlu a lui Verstappen la Suzuka

Citeste si: Formula 1- Se confruntă Red Bull cu un cutremur bugetar?

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.