Veste bomba pentru posesorii de masini! Anuntul este oficial

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 11 sep 2020, 10:05

Regulamentul Programului de simulare si eliminare din traficul bucurestean al autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere, a fost definitivat si publicat de Primaria Municipiului Bucuresti.

Acesta poate fi consultat pe site-ul instituţiei „www.pmb.ro”, la sectiunea „Eco-voucher in schimbul unui autovehicul uzat”.

Astfel, Primaria Capitalei isi propune eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza municipiului Bucuresti si acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominala de 9.000 lei/ eco-voucher in vederea achizitionarii exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomotie noi ”prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice si electronice noi cu clasa energetica superioara, in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat.

“Vrem ca, atat proprietarii de autovehicule uzate, cat si unitatile comerciale participante sa se poata informa despre modul de desfasurare a programului. Consultand regulamentul, acestia vor afla care sunt conditiile de eligibilitate care permit inscrierea in program. Am initiat programul in luna iulie, iar scopul nostru este sa contribuim la imbunatatirea calitatii mediului si, implicit, la protejarea sanatatii populatiei Capitalei, prin scoaterea din circulatie a autovehiculelor uzate cu grad ridicat de poluare”, a declarat primarul general Gabriela Firea, potrivit capital.ro.