Veste buna de la ANAF! Ce trebuie sa faci ca sa scapi de amenda in 3 minute

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 11 sep 2020, 21:45

Uite cum poti scapa de amenda in doar 3 minute, potrivit ANAF.

Potrivit unui comunicat al ANAF, poti scapa de amenda in doar 3 minute, online.

Documentele necesare solicitarii si atribuirii numarului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online prin intermediul Spatiului Privat Virtual, iar acesta se poate obtine in cel mult trei minute, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Incepand cu 1 septembrie, contribuabilii mari sau mijlocii trebuie sa detina aparate de marcat cu jurnal electronic, iar contribuabilii mici au ca termen data de 1 noiembrie 2018.

Conform institutiei, prin intermediul formularului C801 se poate solicita emiterea certificatului de atribuire a numarului unic de identificare pentru mai multe aparate de marcat electronice fiscale in vederea instalarii in mai multe zone geografice.

Verificarea formularului C801 depus prin Spatiul Privat Virtual dureaza in medie un minut. Intr-un interval de timp similar se emite certificatul de atribuire a numarului unic de identificare a aparatelor de marcat si se comunică in contul de SPV.

Prin urmare, daca utilizeaza aceasta facilitate oferita de ANAF in colaborare cu Centrul National pentru Informatii Financiare din cadrul MFP, operatorii economici pot obtine certificatul in cel mult trei minute.

La inceputul acestei luni, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a stabilit ca nerespectarea termenului de dotare cu noile case de marcat sa intre temporar sub incidenaa Legii prevenirii, initiativa ministerului fiind aprobata de Executiv.

Masura, care va fi în vigoare temporar, va asigura o abordare de tip preventiv, stimulativ si nu de sanctionare a operatorului economic de la prima abatere.

Potrivit Finantelor, autoritatile de control vor analiza situatia fiecarui contribuabil in parte, iar daca acesta nu s-a dotat cu aparate de marcat cu jurnal electronic vor aplica avertismentul si vor stabili un termen de dotare de maximum 90 de zile, in functie de constatari.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.