VESTE BUNA pentru cei care isi cauta jumatatea! Relatiile incepute pe internet duc in mare parte la casatorii fericite

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 11 nov 2020, 11:55

Se pare ca, potrivit, ultimelor sondaje, cei care se cupleaza pe retelele de socializare au mai multe sanse sa ajunga in fata ofiterului de stare civila decat cei care se cupleaza prin metode traditionale.

Secolul vitezei si-a pus amprenta si asupra relatiilor umane! Poate nu este cel mai romantic loc in care iti poti gasi alesul sau aleasa inimii, insa, este cel mai rapid mod in care iti poti face rost de un partener. Iar specialistii sustin ca relatiile incepute in spatiul virtual au sanse mai mari sa se termine cu o casatorie decat relatiile incepute intr-un mod traditional.

Succesul in cazul relatiilor online se poate datora motivatiei puternice de a-si gasi jumatatea, din partea ambilor parteneri.
Astfel, atat femeia, cat si barbatul vor depune toate eforturile necesare pentru ca relatia sa mearga catre un final pe care ambii si-l doresc cu ardoare.

Psihologi de la Universitatea din Chigaco care studiaza acest fenomen au facut un sondaj. Aproximativ 20 000 de persoane,  au raspuns la o serie de intrebari cu privire la viata de cuplu. Se pare ca o treime dintre acestia si-au gasit jumatatea pe site-urile de socializare sau online dating.
Cei care s-au casatorit cu un partner pe care l-au intalnit online s-au declarat multumiti de alegerea facuta si nu regreta nimic.

Totusi, se pare ca in vremurile moderne, majoritatea relatiilor incep la servici sau intr-un cadru care are legatura cu munca, ceea ce sugereaza ca multi pun cariera pe primul plan. Barul, clubul sau discoteca reprezinta un alt loc unde iti poti intalni partenerul sau partenera, urmate de intalnirile aranjate prin intermediul prietenilor sau cunostintelor.


Cercetatorii sustin ca unul dintre motivele pentru care merg relatiile pe internet este faptul ca ambii parteneri impartasesc fara retineri informatii sau secrete personale. Varsta userilor care isi cauta jumatatea pe internet este intre 25 si 35 de ani, dar cercetatorii spun ca media de varsta a crescut foarte mult si asta pentru ca din ce in ce mai multe persoane sunt dispuse sa isi caute jumatatea pe internet.


Sursa foto:  http://www.shutterstock.com