Veste bună pentru elevi, cu două săptămâni înainte de începerea școlii. Se dau 500 de lei

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 25 mai 2023, 03:45

Veste bună pentru elevi. Se dau 500 de lei

Sursa: Istock

Se dau 500 de lei pentru elevi! Autoritățile vin în sprijinul școlarilor, dar acest lucru se face prin intermediul unei proceduri nu tocmai plăcute.

Se dau 500 de lei pentru elevi. Autoritățile au decis să vină în sprijinul școlarilor care provin din familii ce nu o duc foarte bine din punct de vedere financiar, pentru a putea continua studiile, în condițiile în care rata abandonului școlar crește.

Se dau 500 de lei în schimbul salariului net

Procedura prin care se dau cei 500 de lei nu este una văzută cu ochi foarte buni, deoarece dirigintele fiecărui elev va trebui să întrebe părinții respectivului ce salariu au încasat în luna aceasta.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea rechizitelor sau a altor lucruri necesare școlarilor. Tichetele sunt acordate pe suport electonic famiilor care au un venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, de cel mult 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Adeverințele în care este precizat salariul părinților urmează să fie, ulterior, trimise inspectoratelor școlare care le vor trimite, după aceea, Ministerului Educației care, la rândul său, le va trimite la Ministerul Fondurilor Europene.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Sunt niște condiții care prin ordonanța de urgență 133 se raportează la salariul părinților din luna iulie.

Salariul pe luna iulie a fost cunoscut pe 15 august, 15 august a fost acum câteva zile. (…)Deci nu există partea de digitalizare și ne creează probleme direct, nouă, celor din educație”, a explicat Sorin Cîmpeanu, conform fresh24.ro.

Citeste si: Facultățile din România ce asigură salarii de mii de lei și chiar mii de euro. Se află în topurile elevilor

Sorin Cîmpeanu nu mai vrea note la muzică, la desen și la sport

Sorin Cîmpeanu susține că prea multe unități școlare acordă nota 10 la aceste discipline, motiv pentru care elevii vor trebui să primească următoarele calificative în schimb: insuficient, suficient, bine și foarte bine.

„Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00

la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00.

Citeste si: Structura anului școlar 2022-2023. Cum sunt împărțite cele 5 module de învățare și când vor avea elevii vacanță în noul an școlar 2022-2023

Din 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.00!

Am participat la o dezbatere constructiva cu reprezentanți ai sindicatelor din invatamantul preuniversitar si profesori de educatie fizica, întâlnire în cadrul căreia am prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învățământului din România). Studiul a fost realizat la nivel național, pe o eșantionare reprezentativă (220 școli din toate județele; 64.281 de elevi/min 4 școli/județ, cu o distribuție echilibrată între mediile de rezidență: urban- rural)”, a scris ministrul Educației pe contul său de Facebook.