Veste bună pentru milioane de pensionari! Din octombrie, aceștia vor încasa mai mulți bani. Despre ce sume este vorba

Author: Diana Ghita

Ministrul Muncii anunță că, din octombrie, pensionarii vor primi bani în plus

Sursa: b1tv.ro; shutterstock

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunțat că o parte din vârstnicii români vor beneficia de pensii mărite în urma oferirii ajutorului pentru inflație din partea Ministerului Muncii.

Sumele vor fi acordate din fonduri europene. Ele sunt cuprinse între 300 și 500 de lei.

Citește și: Vouchere sociale 2023. Persoanele care nu vor mai primi suma de 250 de lei pentru plata alimentelor, deși sunt eligibile

Cine se încadrează pentru primirea acestor bani

Sumele cuprinse între 300 și 500 de lei vor fi acordate în funcție de pensia pe care o are fiecare bătrân.

Pentru primirea acestor bani în plus, vor fi eligibili pensionarii cu venituri mici. Respectivele sume sunt menite pentru a-i ajuta să se descurce în vederea scumpirilor.

Prin Ordonanța de Urgență nr.168/2022 cei de la guvern au hotărât acordarea unor bani în plus pentru toți pensionarii care câștigă până la 3.000 de lei pe lună. În funcţie de valoarea pensiei, sumele sunt diferite.

,,Cu pensia minimă, un vârstnic nu reuşeşte să-şi asigure necesitățile! Ne dorim să finalizăm un act normativ legat de pensii cât mai repede. Dorim, bineînţeles, să avem o creştere care să se simtă în cazul pensiei minime. În ceea ce priveşte legea pe care o pregătim, acesta este punctul principal. Valoarea de majorare o vom anunţa odată ce cercetarea din partea Băncii Mondiale va fi finalizată. Nu mai este mult până la atunci”, a declarat ministrul Muncii, în data de 26 iulie, la Antena 3 CNN.

Sprijinul financiar va fi distribuit astfel, conform explicațiilor ministrului Muncii:

Cei care au o pensie mai mică de 1.500 de lei vor beneficia de un ajutor în valoare de 500 de lei;

Cei care au o pensie între 1.500 şi 2.500 de lei vor beneficia de un ajutor în valoare de 400 de lei;

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Cei care au o pensie între 2.500 şi 3.000 de lei vor beneficia de un ajutor în valoare de 300 de lei.

Citește și:   Pensiile urmează să fie mărite. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță că: „Ne dorim o creștere care să se simtă”

Pensionarii vor beneficia garantat de acești bani

Simona Bucura Oprescu anunță că banii vor fi virați către beneficiari în luna octombrie, după ce prima parte a fost achitată către pensionari la începutul acestui an.

De asemenea, ea a ținut să accentueze faptul că vârstnicii nu au de ce să se îngrijoreze și îi asigură că vor primi respectivele sume.

„Sigur, tot ceea ce ne-am angajat că dăm vom da (…). Lăsați-ne să evaluăm exact situația în care ne aflăm. În opinia mea, dacă ne-am angajat, este un angajament, da, vom da”, a explicat oficialul la Antena 3.

Simona Bucura Oprescu mai susține că în cazul în care noua lege nu va fi la timp pregătită pentru  aplicare, demersurile se vor face conform vechii legi. Potrivit acesteia, sumele primite de români vor fi mărite în raport cu rata inflației.

,,Nu vrem să formăm românilor iluzii, așteptări, dar în scurt timp vom anunţa noi informaţii. O pensie medie este în jur de 2.000 de lei, dar eu îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români, nu pot spune cât să fie o pensie decentă. Dar trebuie să ţinem cont de ceea ce poate statul român acum. O pensie decentă depinde foarte mult de necesităţile fiecărui pensionar”, a explicat ministrul Muncii.

Citește și: Crește pensia minimă în România! Ministrul Muncii a făcut anunțul: "Îmi doresc o pensie cât mai mare pentru români"

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.