Veste bună pentru Miruna Pascu. Ce au decis magistrații în cazul mamei șoferului care a provocat accidentul de la 2 Mai

Autor: Diana Bostan

Miruna Pascu a fost plasată în arest la domiciliu

Sursa: Facebook

Magistrații au luat o decizie de ultimă oră în cazul Mirunei Pascu. Mama lui Vlad Pascu va putea părăsi arestul preventiv. Ce se va întâmpla în continuare cu mama șoferului care a ucis două persoane la 2 Mai.

Decizie de ultimă oră în cazul Mirunei Pascu. Curtea de Apel București a decis ca aceasta să părăsească arestul preventiv și să fie plasată în arest la domiciliu.

Miruna Pascu a fost plasată în arest la domiciliu

Curtea de Apel București a acceptat cererea intentată de către avocații Mirunei Pascu, potrivit căreia aceasta dorește înlocuirea măsurii de arest preventiv cu arest la domiciliu.

Magistrații au decis, astăzi, ca mama lui Vlad Pascu să fie plasată în arest la domiciliu.

Citește și: Miruna Pascu, în lacrimi în fața procurorilor. Mama lui Vlad Pascu rămâne în arest

”Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatei Miruna Pascu cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 9 noiembrie la 8 decembrie, inclusiv. 

Dispune punerea în libertate a inculpatei Miruna Pascu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 249/15.09.2023, dacă nu este arestată sau deţinută în altă cauză. (…) Definitivă”, se arată în comunicatul transmis de către magistrații Curții de Apel București.

Miruna Pascu este judecată pentru faptul că ar fi exercitat presiuni asupra martorilor din dosarul fiului său, Vlad Pascu, pentru a depune mărturii mincinoase.

Dosarul face referire la săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu, de către Vlad Pascu.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie a acestui an, după ce la începutul lunii august acesta a ucis doi tineri într-un accident ce a avut loc în stațiunea 2 Mai. Acesta s-a urcat la volan sub influența substanțelor interzise și a intrat cu autoturismul într-un grup de tineri care se deplasau regulamentar.

Sebi și Roberta, doi tineri studenți la geografie, au murit pe loc în urma accidentului.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Șoferul vinovat, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

La toate aceste acuzații se adaugă și consumul și traficul de droguri.

Citește și: Gestul impresionant făcut de părinții lui Sebi, tânărul care a sfârșit în tragedia de la 2 Mai. Aceștia i-au ridicat un monument funerar și au adus diverse statui la mormântul băiatului

Pe data de 8 noiembrie 2023, procurorii au decis prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile pe numele lui Vlad Pascu.

Dosarul uciderii din culpă este instrumentat de către Judecătoria Mangalia și nu a fost încă stabilit un termen de judecată.

Părinții lui Vlad Pascu au și ei probleme cu legea.Miruna Pascu este acuzată de infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.  Vlad Pascu, șoferul de 19 ani, aflat la volanul unei mașini de lux, a spulberat un grup de opt tineri care se aflau pe marginea drumului, în stațiune 2 Mai. Doi dintre ei, Roberta și Sebi, au murit pe loc, alți trei au ajuns la spital și au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar ceilalți trei au scăpat nevătămați printr-o minune, însă șocați de infernul prin care trecuseră.

Testul inițial efectuat de polițiști în seară teribilului accident a relevat faptul că tânărul consumase cocaină, metamfetamine și amfetamine. Însă între timp au apărut și rezultatele analizelor de sânge efectuate de către medicii de la IML, care au concluzionat, că în organismul tânărului ar fost depistate nu mai puțin de șase substanțe psihoactive.