Veste bună pentru pensionarii români! Pensiile s-au MĂRIT masiv! Cand intra in vigoare

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 iul 2022, 14:00
Pensiile s-au mărit masiv
Sursa: PixaBay

Specialiștii aproximează că banii care aparțin Pilonului II de pensii pot atinge pragul de 100 de miliarde de lei în vara anului următor!

Banii deținuți de Pilonul II de pensii au atins un maxim mondial! Luna iunie s-a terminat cu active înregistrate în valoare de peste 84 de miliarde de lei. Este, de departe, o veste bună pentru viitorii pensionari, care vor avea pensii mult mai mari, pe lângă cele oferite de stat. 

Activele care aparțin Pilonului II de pensii au ating un prag mondial! „Sistemul își atinge obiectivele”

Cele șapte resurse de pensii private Pilon II, cei mai renumiți investitori ai bursei în București, au finalizat luna iunie a anului 2021 cu sume record de 84,4 mi­liarde de lei, în creștere cu 18,5 miliarde de lei față de luna iunie a anului 2020, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Citeste si: Veste bună pentru milioane de români! Se măresc pensiile! Câți bani vor primi pensionarii din 2022

Fondurile pensiilor Pilon II au înregistrat creșteri de active cu 28% din iunie 2020 și se vor apropia de suma de 100 de miliarde de lei. Privind creșterile din ultimele luni, această sumă poate fi atinsă în primăvara anului 2022 și totodată ar crește și valoarea pe care Pilon II o are în PIB, respectiv de aproximativ 8% la momentul actual: ”Rolul fondurilor de pensii este tocmai să acumuleze şi apropierea de pragul de 100 de mi­liarde de lei nu face decât să confirme că sis­temul funcţionează şi îşi atinge obiectivele”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Fondurile Pilon II au avut un profit mediu de 6% în primele șase luni

„Este firesc să existe creştere având în vedere că acumularea se întâmplă ca urmare a contri­bu­ţiei unui procent fix din veniturile brute ale parti­cipanţilor şi evoluţia din ultimul an este sem­nificativă, indicând perspective favorabile şi mai departe”, a delcarat Andreea Pipernea, vice­pre­şedinte al Asociaţiei Pensiilor Admi­nis­trate Privat (APAPR) şi CEO NN Pensii.

Citeste si: Ce pensie încasează Benone Sinulescu de la stat. E unul dintre cei mai mari artiști, însă este prost plătit

Prin intermediul cifrei esențiale BET, Bur­sa de Valori Bucureşti – acolo unde fon­du­rile de pensii au posesii precum 30% din MedLife, 24% din Banca Transilvania, 26% din Fondul Proprietatea- s-a ridicat cu circa 40% din iunie 2020 și cu circa 23% din primul semestru al anului 2021.

”Pentru viitorii pensionari, creşte­rea ac­ti­velor este o veste bună, pentru că în­sea­m­nă un sprijin financiar în plus la bă­trâ­neţe şi ate­nuarea dependenţei de sistemul de asigu­rări sociale. Din perspectivă eco­nomică, fon­du­rile de pensii sunt un investitor insti­tu­ţional însemnat pe bursa locală şi, odată cu creş­terea susţinută a activelor, devin o alter­nativă din ce în ce mai importantă de finan­ţare pentru companiile româneşti care au ne­voie de capital pentru dezvoltare, contri­bu­ind astfel la maturizarea şi stabilitatea pieţei de capital în ansamblu”, a explicat Andreea Pipernea.