Veste bună pentru șoferi: De la 1 iunie dispare taxa de la Fetești

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 mar 2024, 22:40

Taxa de pod de la Fetești a fost suspendată. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: pexels.com

De la 1 iunie întră în vigoare suspendarea taxelor de pod de la Fetești.

Taxa de pod de la Fetești a fost suspendată. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial.

De la 1 iunie taxa de pod de la Fetești va fi suspendată

Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect prin care cere suspendarea temporară  a obligației de plată a taxei de pod pentru cel de la Fetești, deoarece în prezent au loc lucrări la podul aflat peste brațul Borcea.

Scopul acestui proiect este de a evita formarea de blocaje în trafic. Proiectul a fost aprobat și publicat în Monitorul Oficial.

Astfel că, Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în ministerul Transporturilor și prim-vicepreședinte PNL Ilfov, a declarat că: "Este oficial, de la 1 iunie intră în vigoare suspendarea taxelor de pod peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă”.

Citește și: Începând cu luna iunie, taxa de pod de la Fetești va fi suspendată temporar. Propunerea se află în dezbatere publică

Acesta a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare și consolidare pe calea 2 aferentă podului. 

Irinel Ionel Scrioșteanu a mai precizat că: "Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul prin care se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre intre Fetești și Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule. 

Această derogare intră în vigoare de la 01 iunie, ora 00:00 și va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii august.

Am fost astăzi pe șantierul Podului peste brațul Borcea A2 împreună cu responsabilii din partea CNAIR, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare și consolidare pe calea 2 aferentă podului, dar și pentru a sprijini și presa, în același timp, antreprenorul, astfel încât să putem ridica restricțiile de trafic din zonă, cât mai repede. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Acest pod face parte din cele 4 construite în urmă cu aproximativ 40 de ani peste Dunăre, fiind toate reabilitate în ultimii 3 ani, mai puțin acest ultim sector aferent Podului Borcea, cel mai dificil, aici fiind cea mai degradată porțiune.

În urma expertizelor, inspecțiilor și decopertărilor făcute, s-au constatat deficiențe importante de execuție la momentul construcției podului, precum lipsa stratului de hidroizolație, care a dus la infiltrarea apei în betonul de sub straturile rutiere ale podului, fiind necesară astfel refacerea dalelor de susținere a căii pe pod (elemente structurale de rezistență). 

Citește și: Modificarea kilometrajului real al unei mașini va fi interzisă prin lege. Odometrele defecte trebuie reparate sau înlocuite “fără întârziere”. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

Întrucât nu se pot demola toate in același timp toate dalele de susținere a căii pe pod pe cele câteva sute de metri lungime, experții au indicat etapele de desfășurare a lucrărilor, etape pe care vrem să le închidem cât mai repede".

Ce prevede documentul publicat în Monitorul Oficial?

Potrivit documentului, „ Prin derogare de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere- S.A., (...) se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești şi Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule”.

Suspendarea ar urma să fie aplicată începând cu data de 1 iunie 2023 până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023.  Se propune acum ca plata taxei pentru trecerea podului de la Fetești să fie suspendată pe perioada verii.

Astfel, conform  referatului de aprobare ce însoțește proiectul,  “în prezent, se efectuează lucrări de reabilitare a Podului peste brațul Borcea și au fost instituite restricții de circulație pe A2 între Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură bandă pe sens, între km 147+015 și km 144+235. În perioada estivală se estimează o creștere substanțială a numărului de vehicule pe Autostrada București – Constanța, cu vârfuri ridicate de trafic pe sensul București – Constanța la sfârșit de săptămână. În aceste condiții, pentru evitarea aglomerărilor formate începând cu zona de instituire a restricției (pe fiecare sens de mers) și în vederea fluidizării traficului se consideră oportună suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă (…)”.

Sursă: capital.ro

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.