Fiica lui Meme Stoica, Teodora, s-a confruntat cu probleme grave de sănătate. Ce i-au transmis medicii?
Teodora Stoica s-a confruntat cu probleme grave de sănătate
Fiica lui Mihai Stoica a trecut prin clipe de coșmar în urmă cu trei ani, atunci când avea doar 25 de ani. Managerul general de la FCSB a fost dărâmat în momentul în care a aflat că unicul său copil este pe cale să își piardă viața și a făcut tot posibilul să își salveze fiica.
Teodora a ajuns pe mâna medicilor după ce a aflat că suferă de cancer tiroidian, cu metastaze la plămâni și la coloană
Inițial analizele sale arătau că nodulul pe care îl avea la gât era unul benign, motiv pentru care a sărbătorit alături de familie, dar mai târziu aceasta avea să afle că, de fapt, este vorba despre un nodul malign, ceea ce a dus-o direct pe masa de operație.
Teodora Stoica a povestit despre clipele de coșmar prin care a trecut: „Mi-a fost frică să vorbesc despre asta, pentru că nu îmi place să dau putere unei boli. Făceam masaj, cu maseurul de la Steaua, Cocolino, și mi-a spus: ai un nodul la gât, știai? Și am fost la puncție, mi-a luat lichid, am primit mailul și am sărbătorit, că era benign. Am zis, mamă, perfect, am rezolvat și problema asta. Dar el tot creștea. Mă operez, a trebuit să fie tiroidectomie totală (eliminarea unei părți sau a întregii glande tiroide), că era malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la os. Doctorul care a examinat proba a nu înțelegea, nu își explica. Asta a fost problema cea mai mare, jur, când îi vezi pe cei din jur și te simți vinovat că tu ai atras așa ceva, uită-te la oamenii ăștia ce le faci”.
Citește și: George Burcea își ignoră tatăl. De când nu au mai vorbit cei doi și ce regrete are Ion Burcea?
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Ce regim alimentar ține în acest moment Teodora Stoica?
Teodora Stoica este destul de drastică când vine vorba de regimul alimentar și este atentă la tot ceea ce mănâncă. Aceasta a precizat că: „Fast-food nu mâncam. Ultima dată am mâncat fast-food în 2011 și mi-a fost rău, iar de atunci nu am mai pus gura pe fast-food. Și nu am mai pus.
Eu nu am mâncat prăjeli, nu am mâncat carne 9 ani, pentru că am zis că așa e mai bine pentru animale și oricum nu prea îmi plăcea. Dar mâncam pizza, paste, chestii procesate, chipsuri, care sunt la fel de rele. Cel mai important este să stau departe de uleiurile de rapiță, floarea-soarelui. Astea produc inflamații și dacă am un gol în viață este să stau departe de inflamații.
Înainte făceam și intermittent fasting (n.r. post intermitent) 20 de ore, adică mâncam doar 4 ore pe zi. Eu mănânc carne și brânză, dar să știu că sunt din surse sigure. Adică să știu că puiul este de țară, că vita e grass fed, adică să știu sigur că vaca aia a mâncat doar iarbă și că nu are antibiotice în ea. Acum nu pot să știu sigur, dar din acest motiv m-am orientat către supermarketuri bio și fac ce pot.
Am făcut un curs de nutriție, iar acum sunt nutriționist acreditat. Prietenii mei nu suportă să meargă cu mine nicăieri, pentru că humusul trebuie să fie fără ulei, salata fattoush fără crutoane, fără roșii pentru că sunt nightshades, adică un grup de legume care au ca o otravă, lecitină, și încerc să stau departe de ele pentru că produc inflamații.
Din acest grup fac parte roșiile, vânăta, adică tot ce e bun. Uleiul de măsline este bun, dar să fie din sursă sigură”
Teodora a renunțat definitiv la zahăr: „Mănânc carne o dată pe săptămână. Mănânc cam patru ouă pe săptămână, pentru că făcând sport am nevoie de proteină. La zahăr am renunțat complet. Mănânc fructe, dar nu mănânc dulciuri. Nu zahăr, nu gluten. Mama îmi face pâinea de hrișcă și arată dubios, dar e destul de bună, merge. Nu mănânc nimic din făină albă. Nu mănânc nici carbohidrați simpli, de exemplu mănânc hrișcă, ovăz și cam atât cred. Totul să fie cât mai puțin gătit, cât mai crud dacă se poate”.