În mai multe țări din UE deja studenții accesează fonduri europene pentru studii, iar acum studenții români ar putea și ei accesa astfel de fonduri.
Banii ar urma să vină din Fondul European de Investiții, nu de la statul român, precizează avocatnet.ro .
Studenții pot accesa și maxim 100.000 de euro pentru propria afacere
Studenții pot accesa fonduri europene și pentru propria afacere.
Fondurile europene pentru studenții care vor să își deschidă afacere sunt în total de 20 de milioane de euro.
Acordarea banilor se face prin intermediul universităților și asociațiilor care organizează cursuri de antreprenoriat.
Potrivit stirileprotv.ro, 17 universități și 48 de asociații se înscriseseră în programul destinat studenților care vor să își deschidă o afacere.
Citeste si: România va primi mii de studenți din Ucraina! Klaus Iohannis: "Se vor integra rapid"
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Programul de accesare a fondurilor europene de către studenții care vor să își deschidă o afacere se derulează în perioada ianuarie 2022 – decembrie 2023, dar fondurile pot fi suplimentate dacă proiectul se va dovedi unul de succes.
„Ideea mea este pe partea de agroturism. Este o casă tradițională pe care aș vrea să o reconstitui, dar să îi las acea autenticitate. Să le ofer turiștilor experiența vieții de Bucovina”, declara Iulia, care a aplicat pentru fonduri europene, pentru sursa citată.
„ Vreau să îmi cumpăr un soft profesional de proiectare a tiparelor pentru piele și blană și imprimantă 3D. O voi folosi pentru a realiza accesorii unicat pentru hainele din blană ”, declara și Caius.
„ Le creăm un background în domeniul antreprenoriatului, o formare și le arătăm că orice idee, cât de îndrăzneață ar fi, poate fi o idee de afaceri și poate să le schimbe viața și să îi transforme din angajați în angajatori ”, declara Carmen Lungu, prorector la Universitatea Tehnică Iași.
Bogdan Pralea a primit o finanțare de 35.000 de euro în 2020 oentru un atelier unde produce piese industriale și matrițe, pe care le vinde în țară și în străinătate.
„ Construcțiile erau în creștere și era nevoie de profile, de conectori, așa că ne-am dus în direcția aia ”, declara Bogdan Pralea.