Veste EXTRAORDINARA! 3 bebelusi au fost vindecati de HIV dupa ce li s-a administrat un vaccin in primele ore dupa nastere

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 07 oct 2020, 18:00

Trei bebelusi din Canada s-au vindecat complet de infectia cu virusul HIV dupa ce li s-a administrat un vaccin la doar cateva ore de la nastere.

Vestea reprezinta o adevarata victoriei a medicinei si stiintei in razboiul pe care omenirea il duce de peste 30 de ani cu virusul HIV. Oamenii de stiinta spera ca acest noi tip de vaccin sa duca la realizarea unui tratament care sa ajute bolnavii de SIDA sau pe cei infectati cu HIV sa se vindece de aceasta maladie.

Inca 14 000 astfel de doze vor fi eliberate pe piata care vor ajunge in 20 de tari ale lumii.

In ciuda faptului ca multi se asteapta ca acest vaccin sa fie noul tratament anti HIV, oamenii de stiinta sunt, insa, rezervati si au declarat ca studiile in aceea ce priveste acest tip de medicament sunt abia la inceput.

" Suntem foarte incantati de aceste rezultate, bebelusii au primit vaccinul la scurt timp dupa nastere. Cand doctorii au facut mai multe teste pentru a localiza virusul HIV in organismul lor, rezultatele au venit negative.
Cazul bebelusilor ne spune ca, daca tratam infectia inca din perioada de incubatie a virusului, e posibil sa stopam aparitia si declansarea SIDA
", a declarat pentru Daily Mail profesor Sharon Lewin, presedinte al unui institut de cercetare impotriva HIV- SIDA.

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

 

 

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.