Veste extraordinară pentru români în pandemie! Primesc mai mulți bani!

Autor: Andrei Ionescu
Bani de la stat

Bugetarii primesc o veste extraordinară în pandemie. Vor avea parte de mai multe beneficii.

Românii care lucrează la stat vor primi mai mulți bani anul viitor, sub mai multe forme.

Valoarea voucherelor de vacanță se va mări din 2021, potrivit Legii 165/2018, ale cărei prevederi vor intra în vigoare începând cu ianuarie 2021.

Valoarea voucherelor de vacanță va ajunge, potrivit legii, de la 1.450 de lei cât e în prezent la cel mult 13.380

de lei pe an, în condițiile în care se va calcula în funcție de salariul minim brut (șase salarii minime).

Totodată, valabilitatea voucherelor de vacanță din 2019 și 2020 se prelungește până pe 31 decembrie 2021. Guvernul a adoptat un act normativ în acest sens.

„Voucherele de vacanţă acordate în această perioadă, care n-au putut fi utilizate ca urmare a măsurilor impuse de restricţii sanitare (…), vor putea fi utilizate până la sfârşitul anului viitor, până la 31 decembrie 2021, mai ales în contextul în care aşteptările sunt ca în primul trimestru al anului

viitor efectele acestei pandemii să înceteze”
, a declarat sâmbătă şeful Cancelariei premierului, într-un comunicat de presă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Se mărește norma de hrană și bugetarii primesc un spor salarial!

Mărirea valorii voucherelor de vacanță nu e singura veste bună pentru bugetari.

Bugetarii vor primi un spor salarial la munca suplimentară, munca de weekend și în zilele care sunt libere legale.

Totodată, norma de hrană se va majora de anul viitor, potrivit legislației din prezent. Norma de hrană va crește, cel mai probabil, de la 346 de lei la 372 de lei/ lună, așa cum stabilește Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Președintele României, președintele, vicepreședinții, secretarii, chestorii Senatului și Camerei Deputaților, precum și senatorii și deputații, dar și prim-ministrul, miniștrii Guvernului, secretarii de stat, Avocatul poporului, președintele Academiei Române sau cel al Consiliului Legislativ sunt cei care beneficiază de indemnizațiile majorate.

Citeste si: Ministrul de Finanțe, anunț important pentru toți românii: „Salarii, pensii...” Care este situația financiară a României?