Veste mare pentru elevii din Bucuresti! Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anuntat ca acestia vor beneficia de transport public gratuit! Iata de cand se va pune in practica aceasta decizie!

Autor: Daniela Iliuta

Transport public gratuit pentru elevii care studiaza la scolile si liceele din Bucuresti, incepand chiar de luni, 12 februarie.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat ca elevii care frecventeaza o unitate de învaţamânt din Bucuresti, care au domiciliul în Capitala, beneficiaza de gratuitate la abonamentul lunar urban general, dar si elevii care locuiesc în judeţul Ilfov vor beneficia de acest drept, iar în plus vor putea beneficia si de un abonament lunar valabil pe linia regionala de domiciliu.

"Gratuitatea se aplica doar pentru abonamentul urban general si pentru cel valabil pe linia regionala de domiciliu si se acorda numai pentru elevii din învaţamântul acreditat/ autorizat (curs de zi, frecvenţa redusa), primar, gimnazial, liceal si profesional,

care au vârsta pâna la 18 ani sau pâna la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Pentru elevii claselor pregatitoare si cu vârsta de pâna la 14 ani, abonamentele se elibereaza în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu stampila unitaţii de învaţamânt acreditate/ autorizate pentru anul în curs si copie dupa certificatul de nastere", arata Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Edilul precizeaza ca pentru elevii cu vârsta de peste 14 ani, abonamentele se elibereaza în baza adeverinţei doveditoare/ carnetului de elev, cu stampila unitaţii de învaţamânt acreditate/ autorizate pentru anul în curs si copie dupa

actul de identitate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Abonamentele gratuite vor fi reîncarcate lunar, pe cardurile deja existente, nefiind necesara emiterea de carduri noi decât elevilor care nu deţin un card electronic de calatorie, nominal.


La prima emitere, cardul de calatorie nominal, este gratuit.
Elevii care au deţinut carduri nominale de calatorie si nu se mai afla în posesia acestora, au posibilitatea achiziţionarii unui nou card la tariful de 4,7 lei.
Abonamentele utilizate în prezent sunt valabile pâna la expirare, apoi pot fi reîncarcate gratuit la oricare dintre Centrele de Emitere si Reîncarcare Carduri STB SA. (sursa: mediafax.ro)

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.