Anul acesta, de Paște, românii au avut parte de cel mai mare preț la carnea de miel din ultimii 18 ani. Un kilogram de carne ajungând să coste 60 de lei, iar cotletul comercializându-se şi cu 65 de lei sau chiar mai mult.
Prețul cărnii de miel a scăzut la jumătate în Sâmbăta mare
Pentru ce care încă nu au cumpărat carne de miel, prețul fiind mult prea mare, astăzi este ziua potrivită, căci prețurile au scăzut la jumătate.
”Ăsta e prețul corect al cărnii de miel! Deci, care a fost adaosul atunci când se vindea carcasa cu 55 lei per kg?”. Scriu cei de la Asociatia Pro Consumatori, într-o postare pe Facebook, potrivit româniatv.net.
”Așa cum era de așteptat, valoarea coșului de cumpărături pentru masa de Paște de anul acesta a crescut cu cel puțin 50% față de anul trecut.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Se pare că prețul cărnii de miel a început să crească încă de la începutul anului, dar majorarea este nejustificată și va genera o criză atât în magazine cât și în fabrici sau abatoare.
”Am refuzat categoric sa aducem carne de miel.
Prețul corect la raft trebuie să fie maxim 35 de lei. Nu are nici un motiv să crească prețul la miel. Mielul mănâncă lapte de la oaie, iar oaia mănâncă iarba. Nu exista costuri crescute pe acest segment. Nu s-au mărit taxele la APIA pentru pășune și nu ai nevoie de curent sau de gaz ca să crești oi. Toate creșterile din acest moment sunt niste exagerări crunte, dar cele la carnea de miel sunt peste orice limită.
Citeste si: Program mall-uri Paște 2022. Ce magazine din București vor fi deschise în ziua de Paște