Veste mare pentru români! Carnea de miel s-a ieftinit în Sâmbăta Mare. La ce preț a ajuns kilogramul de carne

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 23 apr 2022, 13:51

Veste mare pentru români! Carnea de miel s-a ieftinit în Sâmbăta Mare. La ce preț a ajuns kilogramul de carne

Sursa: PixaBay

Vești bune pentru iubitorii de carne de miel! Prețul a scăzut semnificativ în Sâmbăta Mare.

Anul acesta, de Paște, românii au avut parte de cel mai mare preț la carnea de miel din ultimii 18 ani. Un kilogram de carne ajungând să coste 60 de lei, iar cotletul comercializându-se şi cu 65 de lei sau chiar mai mult.

Prețul cărnii de miel a scăzut la jumătate în Sâmbăta mare

Pentru ce care încă nu au cumpărat carne de miel, prețul fiind mult prea mare, astăzi este ziua potrivită, căci prețurile au scăzut la jumătate.

”Ăsta e prețul corect al cărnii de miel! Deci, care a fost adaosul atunci când se vindea carcasa cu 55 lei per kg?”. Scriu cei de la Asociatia Pro Consumatori, într-o postare pe Facebook, potrivit româniatv.net.

”Așa cum era de așteptat, valoarea coșului de cumpărături pentru masa de Paște de anul acesta a crescut cu cel puțin 50% față de anul trecut.

Creșterea se datorează majorării prețurilor materiilor prime și inflației. Costurile de producție sunt cu 10% mai mari. Dar intermediarii profită, întreg lanțul profită să ridice prețurile fără să se gândească la consecințe”,
se arată într-un comunicat al companiei, potrivit Economica.net.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Program magazine și supermarketuri de Paște 2022. Până la ce oră vor fi deschise magazinele și de unde îți poți face cumpărăturile

Se pare că prețul cărnii de miel a început să crească încă de la începutul anului, dar majorarea este nejustificată și va genera o criză atât în magazine cât și în fabrici sau abatoare. 

”Am refuzat categoric sa aducem carne de  miel.

Prețul corect la raft trebuie să fie maxim 35 de lei. Nu are nici un motiv să crească prețul la miel. Mielul mănâncă lapte de la oaie, iar oaia mănâncă iarba. Nu exista costuri crescute pe acest segment. Nu s-au mărit taxele la APIA pentru pășune și nu ai nevoie de curent sau de gaz ca să crești oi. Toate creșterile din acest moment sunt niste exagerări crunte, dar cele la carnea de miel sunt peste orice limită.
Cooperativa Țara Mea nu va intra în acest joc iresponsabil. Cineva trebuie sa ia măsuri, pentru că generăm artificial  o criză mai mare decât exista deja.”,
a declarat Florin Burculescu, președintele Cooperativei Țara Mea, potrivit sursei citate.

Citeste si: Program mall-uri Paște 2022. Ce magazine din București vor fi deschise în ziua de Paște

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.