Veste proasta pentru parinti! Toate scolile dintr-un oras si trei comune adiacente intra in scenariul hibrid. Decizie de ultima ora a CJSU

Author: Luiza Stama
Actualizat: 31 ian 2021, 23:40
scenariu galben la Galati

Toate scolile si gradinitele din orasul Galati si din trei comune din judet intra in scenariul galben, in care vor face si scoala on line, din cauza numarului mare de noi imbolnaviri.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati a decis ca un oras si trei comune intra in scenariul galben de functionare  pentru toate unitatile de invatamant, a informat marti, Prefectura Galati.

Care sunt localitatile unde scoala se va face in sistemul hibrid

Potrivit sursei citate, in urma unei adrese transmise de Directia de Sanatate Publica Galati, cu privire la gradul de incidenta al infectarilor cu SARS-CoV-2, in ultimele 14 zile, la nivelul judetului Galati, s-a constatat ca patru localitati depasesc pragul de 1 la mie, ca si procent de noi imbolnaviri.

Acestea sunt municipiul Galati, comuna Vanatori, comuna Cudalbi si comuna Foltesti.

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati a adoptat hotarari prin care se aproba scenariul II (galben) de functionare pentru toate unitatile de invatamant din municipiul Galati, care se aflau pe scenariul I (verde), precum si pentru cele din comunele Vanatori si Cudalbi.

Comuna Foltesti se afla deja in scenariul galben de functionare, iar scolile vor continua in acest mod pana la scaderea incidentei sub 1 la mie.

Citeste si: Scoli inchise in Romania dupa ce mai multi elevi au fost diagnosticati pozitiv cu noul coronavirus!

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Exclusivitate! Panica despre masca de protectie la scoala! Florentina Opris: "Cat de repede ati uitat de batista si unghiile taiate!"

Sute de scoli inchise dupa prima saptamana a anului scolar

Acest inceput de an scolar nu a fost deloc usor si, dupa doar o saptamana de la inceputul noului an scolar, Ministerul Educatiei a anuntat ca mai multe unitati de invatamant au intrat in scenariul rosu.

Potrivit informatiilor oficiale publicate de Ministerul Educatiei, dupa prima saptamana, 303 unitati de invatamant din tara se afla in scenariul 3, mai exact scenariul rosu.

Acest lucru inseamna ca prescolarii si elevii vor participa la activitati si lectii online, prin intermediul platformelor.

citeste stirea in continuare aici

Citeste si: Ce s-ar putea întâmpla în această iarnă în București? Nicușor Dan a făcut anunțul despre închiderea școlilor

Citeste si: Elevii NU incep cursurile imediat dupa alegeri! Decizia care ii supara pe parinti