Veste teribila pentru fumatori! Uniunea Europeana impune noi reguli extrem de dure

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 01:48

Parlamentul European a votat legislatia antifumat. Aceasta va fi introdusa in curand in Uniunea Europeana, in incercarea de a reduce numarul fumatorilor cu aproximativ 2,4 milioane.

Noul regulament UE impune aplicarea pe pachetele de tigari a imaginilor cu avertismente privind riscurile fumatului, care sa domine ambele fete ale pachetului. De asemenea, se vor interzice tigarile aromate, mentolate. Motivul, potrivit autoritatilor este numarul ingrijorator de mare al deceselor premature cauzate de fumat – 700.000 pe an.

Directiva UE privind produsele de tutun include: Imaginile de avertisment trebuie sa acopere 65% din toate fetele tuturor pachetelor de tigari, cu avertismente aditionale pe capac.

Se vor interzice pachetele tip „ruj“ pentru femei – toate pachelete trebuie sa contina cel putin 20 de tigari, astfel incat sa lase loc pentru avertismentele de sanatate. Si pungile cu tutun vor fi prevazute cu imagini similare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Se vor interzice elementele promotionale de tipul precizarilor pe pachet „Acest produs nu contine aditivi“ sau al celor care ar putea da de inteles ca un produs este mai sanatos decat altul la fel.

Se vor interzice tigarile aromate: mentolate, fructate sau cu aroma de vanilie. Se va impune un nivel maxim al concentratiei de nicotina pentru toate tigarile electronice. Se vor inteti controalele astfel incat sa fie anihilat traficul de tigari.( sursa wowbiz.ro)